Divadelní léto představuje svého hrdinu. V Plzni bude s větrnými mlýny bojovat Don Quijote

Divadelní léto představuje svého hrdinu. V Plzni bude s větrnými mlýny bojovat Don Quijote 

I tento rok se mohou fanoušci divadla těšit na festival Divadelní léto pod plzeňským nebem. Ten se letos odehraje již po deváté, ale návštěvníkům přiveze zcela nového hrdinu. Tím se tento rok stane osobitý španělský rytíř Don Quijote, o jehož ztvárnění se postará pražský herec Kamil Halbich.

Tento rok uplyne od smrti spisovatele Miguela de Cervantese, který příběh důmyslného rytíře Dona Quijota de la Mancha stvořil, již 400 let. Při té příležitosti uvede Divadelní léto pod plzeňským nebem divadelní zpracování tohoto slavného románu. A zábavný i dojemný příběh si budou moci navíc návštěvníci užít přímo pod plzeňským nebem. Hlediště pro 400 diváků vyroste tentokrát vůbec poprvé na prostranství U Zvonu.

„Každý rok organizátoři Divadelního léta pod plzeňským nebem své příznivce překvapí. Nejen výběrem činoherní inscenace, ale také místem, kde se její děj bude odehrávat. Myslím, že tentokrát je volba velmi povedená a máme se na co těšit. Poprvé totiž zažije Don Quijote svá dobrodružství U Zvonu,“ říká 1. náměstek primátora města Plzně Martin Baxa.

Premiérové představení Dona Quijota, o jehož režii se postaral umělecký šéf festivalu Vilém Dubnička, se odehraje 2. července. Následovat bude ještě dalších deset repríz v průběhu celého července. „Myslím, že každý z nás má pocit, že je tak trochu Don Quijote. Proto ta postava baví lidi už více než čtyři sta let. Kamil Halbich je pro mě jednoznačně tím nejlepším hercem, kterého si dokážu v roli Dona Quijota představit. Těším se na něj,“ říká ke své nové inscenaci Dubnička.

Festival se ale neomezí pouze na jedno představení a divadelním fanouškům nabídne i reprízy loňských inscenací. Chybět nebude autorská poetická komedie NOs i oblíbená hororová komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!, v jejíž hlavní roli Sherlocka Holmese vystupuje Pavel Baťek, rodák z Plzně. Připravuje se také malá ochutnávka improvizačního představení.

Divadelní léto pod plzeňským nebem je vůbec největší open air divadelní festival v Plzeňském kraji. Vstupenky na něj jsou k dispozici v internetovém předprodeji a také v DEPU2015 . Bohužel jsme nuceni v letošním roce přenést finanční zodpovědnost na diváky více, než tomu bylo zvykem v minulých letech, a to především z důvodu radikálního snížení podpory města Plzně v rámci čtyřletých dotací. Vstupenky musíme zdražit o cca 50 Kč/ks, cenu držíme pouze u nejlevnějších vstupenek v posledních řadách z toho důvodu, aby Divadelní léto zůstalo dostupné opravdu pro každého,“ vysvětluje Marcela Mašínová, ředitelka festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Více o "Divadelní léto"

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!