Startuje jubilejní 20. Divadelní Flora Olomouc! Nabídne divadelníky šestnácti národností

Startuje jubilejní 20. Divadelní Flora Olomouc! Nabídne divadelníky šestnácti národností  

Na zhruba padesát produkcí se mohou těšit ode dneška návštěvníci Olomouce. V pátek 13. května totiž startuje největší divadelní festival v kraji – Divadelní Flora Olomouc. Ta letos oslaví své jubilejní 20. narozeniny velmi unikátním programem, v němž nechybí ani představení přední vídeňské scény Volkstheateru.

Dvacátý ročník Divadelní Flory neoficiálně zahájí světová premiéra inscenace GODT OG ONDTDivadle na cucky. Ta potěší první návštěvníky již od páté hodiny odpolední. Ke slavnostnímu zahájení festivalu dojde ale až večer v Moravském divadle. Během něj se mohou návštěvníci těšit na taneční vystoupení norské tvůrkyně Ingun Bjørnsgaard  s názvem Praeambulum. Výkony sedmi tanečníků doplní hudba předního severského skladatele Henrika Hellstenia.

Následující dny se pak mohou divadelní fanoušky těšit vždy na několik představení v průběhu celého dne. Každý festivalový večer pak ukončí koncerty či DJ sety. Sobota nabídne třeba operní inscenaci Moravského divadla Olomouc Pád Antikrista či norské taneční představení Mono. V neděli pak mohou zájemci zajít třeba na náročný taneční duet Emergency Plan nebo se mohou zúčastnit tanečního workshopu s norským tanečníkem s filipínskými kořeny Jonem Filipem Fahlstrømem.

I pracovní dny pak nabídnou mnoho divadelních zážitků. Se svými hrami dorazí do Olomouce třeba Divadlo Na zábradlí, které zde uvede inscenace Hamleti i zbrusu novou Posedlost, která měla premiéru teprve v dubnu tohoto roku. Studio Hrdinů doveze hry Skugga Baldur a Bílí psi a černý kočky. Moravské divadlo Olomouc nabídne kromě zmiňované opery Pád Antikrista i své další inscenace. Chybět nebude pozdní shakespearovská romance Bouře ani drama Kámen.

Nejočekávanějšími inscenacemi jsou ale bezesporu rakouských představení, během nichž vystoupí i herečka roku 2015 Stefanie Reinsperger. Ta se stala také tváří celého letošního ročníku. Návštěvníci se tak mohou těšit na hru vídeňského Burgtheateru Směšná Temnota, na inscenaci Sebeobviňování, kterou doveze vídeňský Volkstheater i na drama Staří mistři. Rakouskou sérii pak doplní ještě minimalistické zpracování kontroverzní hry O moc krátkých nožičkách

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Moravské divadlo Olomouc

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!