Začíná Eurovize! Podaří se Gabriele Gunčíkové probojovat do finále?

Začíná Eurovize! Podaří se Gabriele Gunčíkové probojovat do finále?  

Již dnes večer odstartuje první semifinálové kolo evropské soutěže Eurovision Song Contest, v rámci něhož nebude chybět ani vystoupení reprezentující Českou republiku. Ta do pěveckého souboje vyslala mladou zpěvačku Gabrielu Gunčíkovou, která má za sebou mimo jiné i koncertování s americkou rockovou kapelou Trans-Siberian Orchestra.

Čeští zástupci neměli zatím v Eurovizi štěstí. Ani jednomu se totiž ještě nepodařilo postoupit do finálového večera. Velmi často navíc obsazovali i ty nejnižší hlasovací příčky. V roce 2007 se populární česká kapela Kabát umístila na posledním místě, jen o jednu příčku si následující rok polepšila zpěvačka Tereza Kerndlová.

Po fiasku kapely Gipsy.cz, která skončila v roce 2009 poslední a navíc bez jakéhokoliv bodu, se čeští hudebníci na několik let ze soutěže zcela stáhli. Návrat do Eurovize přišel až minulý rok, kdy Českou republiku reprezentovala oblíbená zpěvačka Marta Jandová a rocker Václav Noid Bárta. Se svým duetem Hope Never Dies se umístili na třináctém místě, což bylo vůbec nejlepší skóre, kterého čeští zástupci v Eurovizi dosáhli.

Nyní vsází Česká republika na dvaadvacetiletou zpěvačku Gabrielu Gunčíkovou, která se v Česku proslavila především svou účastí v televizní soutěži Česko Slovenská Superstar. Za sebou má ale i bohaté hudební zkušenosti v zahraničí, kde vystupovala jako zpěvačka americké kapely Trans-Siberian Orchestra.

První semifinálový večer, během kterého Gunčíková představí svou skladbu I Stand, odstartuje ve švédském Stockholmu již dnes, v úterý 10. května. Právě tento den bude zahájen již 61. ročník soutěže. Během hudebního večera vystoupí celkem 18 interpretů. Přímý přenos z prvního semifinále nabídne Česká televize. Večerem české diváky provede Libor Bouček.

Foto: Facebook.com/Gabriela-Gunčíková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Více o "Eurovize"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!