Králem olomouckého majálesu se stal Marek Eben

Králem olomouckého majálesu se stal Marek Eben 

Olomouc - Nejočekávanější svátek jara přinesl spoustu nových zážitků. Na šestém ročníku olomouckého Majálesu zvolili jako nového krále Marka Ebena. V Bezručových sadech se to hemžilo sportovci a samozřejmě nechyběla i pořádná dávka hudebních vystoupení. Přijela zahrát dokonce kapela až z Anglie.

V olomouckých ulicích čekal na studenty, ale i nestudenty, bohatý program plný hudby a dalších nezapomenutelných zážitků od pondělí 2. května až do soboty. Hned v pondělí probíhaly komentované prohlídky Olomouce, nebo dokonce autorské čtení mladého nadějného spisovatele Jaroslava Irovského.

Druhý den už nastoupila divadelní představení. K vidění bylo například improvizované představení od skupiny O.L.I.V.Y. nebo také Kabaret Nahatý Shakespeare, což bylo 5 nejslavnějších tragédií naskládaných v jedné komedii. Večer se studenti mohli zúčastnit oblíbeného hospodského kvízu, kde se na prvním místě umístil tým ATPM a následoval Open Mic majálesový speciál.

„Majálesový Open Mic byl speciální v tom, že jsme se ocitli mimo naší domovskou scénu, což je Divadlo Na Cucky. Do Jazz Tibet Clubu přišlo množství lidí, kteří o nás ještě neslyšeli a získali jsme tak nové diváky, kteří rozšíří řady našich pravidelných návštěvníků,“ řekl Petr Šrajer, jeden z organizátorů akce.

Všichni studenti se ale nejvíce těšili na středu, na hlavní Majálesový den, kdy konečně mohli poznat svého krále. U radnice pořadatelé korunovali Marka Ebena se vší parádou a ten měl také studentům velmi blízký proslov. Řekl, že bude vládnout „zhovadile“ a pořídí si dostatek tiskových mluvčích, kteří nebudou odpovídat na kladené otázky, a tím všechny přihlížející náramně pobavil. Poté pokračoval program na různých místech v Olomouci.

V Bezručových sadech se na hudební scéně objevila například hip hopová skupina Pio Squad, rocková kapela z Prahy John Wolfhooker či slovenská alternativní skupina Fresh Out Of The Bus a mnoho dalších. Mimo jiné byla možnost vyzkoušet různé druhy sportů od provazochodectví, přes jízdu na koloběžce až po bitvu s luky a šípy. Studenti se také mohli občerstvit u stánku s palačinkami či Cofee Library a nechyběli ani stánky s pivem. K vidění také byly spousty stánků například s ručně vyráběnými výrobky, šperky, obrázky a také se návštěvníci mohli zapojit do sbírání razítek se studentskými organizacemi, které kromě prezentování svých spolků měly připravené různé soutěže.

Večer se na pódiu zbrojnice ukázaly kapely jako Ghost of You, Zrní, vítězná kapela ze souboje kapel No Doe, ale také přijela zahrát známá kapela Vypsaná Fixa. Na závěr se na zbrojnickém pódiu představila skupina Is Tropical, která přijela až z Anglie, a svou hudbou roztančila všechny přihlížející. Nakonec byla možnost přesunout se a dál slavit v klubech a hlavně na oficiální afterparty do klubu 15 minut, což završilo hlavní den oslav.

V následujících dnech byl už program uvolněnější, ale stále byla možnost si zajít například na Zumbu, či přednášku nebo na sobotní běh Barvám neutečeš.

Zdroj fotografií: Jiřina Kučerová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!