WAW vydali první album po 20. letech

WAW vydali první album po 20. letech   

Nové album Viktora Dyka se jmenuje Testováno na lidech. Viktorova kapela WAW jej totiž celých dvacet let hrála na koncertech po celé České republice. Na albu prý najdeme výběr toho nejlepšího, co skupina od svého vzniku v roce 1996 složila.

„Deska obsahuje 13 skladeb, které se dají rozdělit do třech kategorií. Najdete zde tvrdé rockové songy, balady i moderně znějící věci. Celkově album těží z odkazu Foo Fighters a IC/DC, takže je žánrově hodně pestré,“ prozradil k albu Viktor Dyk.

Jistou podobnost s melodiemi Foo Fighters prý najdeme například ve zbrusu nové písni Dny a týdny, kterou kluci jí složili během soustředění před dvěma týdny. Samotný křest proběhl 5. května v Lucerna Music Baru. Kapela, která hraje ve složení zpěv (Viktor Dyk), bicí (Tomáš Novák), kytara a vokál (Radek Sedláček), kytara a vokál (David Pavlík), baskytara (Jan Daliba) si na něj oblékla slušivé černé obleky.   

„Říká se, že rockeři smrdí a chlastají, ale my, jelikož už jsme chlapci v letech a navíc docela slušný kluci, jsme se rozhodli, že tento mýtus vyvrátíme,“ vysvětlil nezvyklé oblečení Viktor. Kromě nového CD pokřtila kapela WAW i nový klip na písničku Milovat nepřestávej. Nat. Natáčení se ujal režisér Michal Kunes Kováč, který spolupracoval s takovými jmény jako Majk Spirit, Paulie Garand, Charlie Straight.

 „Máme krásný filmový klip. Natáčeli jsme ho na zámku Humprecht nedaleko městečka Sobotky.  Děj a námět klipu odráží pocity, které jsem vložil do textu songu. Píseň je o tom, jak se semnou před šestnácti lety rozešla slečna. Milovat nepřestávej je vlastně poselství adresované jí. Chtěl jsem tím říct, že jí do budoucna přeji všechno nejlepší. Jenom si myslím, že se vydala špatným směrem. Odešla v nesprávnou dobu s blbým chlapem, ale to nikdy nemůže soudit ten druhý. Současně jsem tím chtěl říct, že každý konec, i když jej v tu chvíli vnímáme sebehůř může přinést něco nového. Smyslem je, aby lidi byli šťastný a nepřestávali věřit v lásku,“ komentoval natáčení klipu Dyk.

Desku pokřtili herci Jakub Prachař, Martin Písařík a Vojta Kotek. Během koncertu WAW vystoupil dětský pěvecký sbor a Jakub Prachař s kapelou odbubnoval několik písní. Pánové si ale pro fanoušky připravili i další překvapení, například promítání klipu Milovat nepřestávej na plátno umístěné přímo za pódiem.

Po koncertu WAW vystoupila kapela Vojty Kotka TH!S. Kotkova kapela zahrála i titulní píseň z filmu Ro(c)k podvraťáků – Move, kde Vojta Kotek ztvárnil roli frontmana kapely Podvraťáci. Na stříbrném plátně mu hlas propůjčil právě Viktor Dyk, který za něj song s kapelou TH!S také odzpíval.

„Práce na filmu Ro(c)k Podvraťáků, který režíroval Karel Janák byla nádherná. Sešla se tam parta výborných muzikantů. Se spoustou z nich se známe už od 90. let. Třeba s Danem Bártou jsme s bývalou kapelou jezdili turné. To bylo ještě v době, kdy on zpíval v Alici,“ poznamenal k svému vystoupení s TH!S Dyk.

Viktor Dyk se kromě své kapely a filmové hudby věnuje také spolupráci s tanečním duem Verona. Podílel se také na hudbě a textech mnoha dalších známých kapel české hudební scény, jako jsou Monkey Business, J.A.R. nebo Gaia Mesiah. Více než deset let je součástí souboru RockOpera Praha. Na podzim jej zde uvidíme v novém představení Kavkův proces.        

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!