Jak přežít single: další ze snímků, které ví o sexu hodně a nebojí se to ukázat

Jak přežít single: další ze snímků, které ví o sexu hodně a nebojí se to ukázat60%

V posledních letech se filmy se vztahy na jednu noc začaly vršit jako posteloví partneři jejich hrdinek. Jako by se celý filmový svět rozhodl předvést svobodným ženám, že nemají ztrácet naději. Po "porozchodových" slzách, jimiž každý podobný snímek začíná, se totiž vždycky najde princ na bílem koni. I kdyby jen na večer.

Pomyslnou vlaštovkou současné módy se stal už před téměř dvaceti lety kultovní seriál Sex ve městě. Právě hlavní představitelka Carrie Bradshawová a její přítelkyně jako první ukázaly světu, jak přežít „single“. Těm, které přibraly pár kilo a nemají peníze na to, aby se ve vysokých podpatcích procházely po Manhattanu, pak dala naději Bridget Jonesová. Na úspěch těchto klasických holčičích filmů se snažily navázat snímky jako Kamarád taky rád, Hlavně nezávazně, Two Night Stand, Jedna za všechny a nyní i nový Jak přežít single.

Základní dějová linka zůstává pořád stejná. Dojde k rozchodu a hlavní hrdinka si musí položit zásadní otázku. Jak přežít single? Na tu se snaží nový snímek odpovědět. Na začátku Alice opustí přítele, protože chce zažít volnost bez vztahu. Když zjistí, že kromě povznášejícího pocitu, to přináší i problémy, chce se k němu vrátit. On si ale mezitím našel jinou. Klasickou nálepkou na zlomené srdce se tak stanou večírky, muži a alkohol. V tom Alice podporuje nejlepší kamarádka Robin.

Dějová linka nepřekvapí

Jak přežít single se od svých předchůdců liší ve dvou aspektech. Za prvé v něm nevyniká žádná mužská postava. V životech všech žen na plátně se jich sice vystřídá mnoho, ale žádný divákovi neutkví v paměti. Možná za to může poprsí Rebel Wilson (Robin), ale spíše se režisér Christien Ditter (S láskou, Rosie) snažil poněkud povrchně ukázat ženský pohled na svobodný život. Za druhé nečekejte žádný happyend. Jediné, co nakonec přijde, je rádoby okřídlená scéna, která nabádá diváka k hledání štěstí uvnitř sama sebe.

Díky za Rebel

Snímek zachraňují hlavně herecké výkony. Hlavní role byla svěřena do rukou Dakoty Johnson (Padesát odstínů šedi), které se v poslední době zřejmě zalíbily filmy spojené se sexem. Ke všemu se nevinností Alice velmi podobá Anastazii z Padesáti odstínů šedi. Pravým opakem je postava hrubé, přátelské a plnoštíhlé Robin v podání Rebel Wilson. Povahově podobné role už jí byly svěřeny například v komedii Ženy sobě nebo Ladíme. Buďme za ni ale vděční. Díky jejím gagům má alespoň divák pocit, že je zde správně na komedii a konečně se zasměje. Herečky tedy předvedly standartní výkon. Obě už za sebou mají slušnou řádku komedií, nicméně ztvárňují charakterově stále stejné role. Alespoň že ty mají nacvičené důvěryhodně.

Film pravděpodobně nebude ikonou jako Sex ve městě, ani se neproslaví jako Kamarád taky rád. Nicméně skvěle se hodí na začátek „dámské jízdy“, v které se dostane ke slovu hlavně alkohol, tanec a vztahy na jednu noc. Alespoň do konce měsíce, než jeho pozici vystřídá Svátek matek. Navíc nesmíme zapomenout, že Bridget Jonesová v září čeká dítě.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Jak přežít single

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!