Nejnovější články » Hudební novinky

Na kadaňské Vysmáté léto dorazí kapely Kryštof a Chinaski

2.5.2016,

I letos bude severočeské město Kadaň hostit jednodenní festival Vysmáté léto, který se uskuteční již potřinácté. Návštěvníkům nabídne bohatý hudební program na dvou pódiích umístěných v krásném areálu mezi řekou Ohří a kadaňskými hradbami. Právě zde vystoupí i headliner akce, kapela Kryštof.

Termín konání festivalu Vysmáté léto se tento rok přesunul z července na červen. Uskuteční se proto již v sobotu 25. června. “Chceme vyjít vstříc především pravidelným návštěvníkům festivalu, kteří každý rok přizpůsobovali termín své dovolené aktuálnímu datu konání Vysmátého léta. Termín 25. června by měl také lépe vyhovovat mladým lidem, kteří v době konání festivalu ještě nebudou na prázdninách,” vysvětluje změnu termínu jeden z organizátorů festivalu Jiří Knop.

Návštěvníci se mohou opět těšit na interprety různých hudebních žánrů. Největším lákadlem letošního ročníku je kapela Kryštof, která patří bezesporu ke špičce české popové scény. Všechny fanoušky určitě potěší i koncert skupiny Chinaski či zpěvačky Anny K., která na kadaňský festival dorazí vůbec poprvé. Své Vlčí srdce doveze na Vysmáté léto i formace Jelen, také festivalový nováček. U mladších návštěvníků pak bezesporu zabodují formace Slza, ATMO music a teplická poprocková kapela From.

Hudební program pak doplní kapely The.Switch, Hentai Corporation, Doctor PP a Alkehol. Večer vystoupí rockové partičky Walda Gang a Tři sestry. Jednotlivá vystoupení na sebe budou časově navazovat, proto se nemusí návštěvníci bát žádných hluchých míst. Festival je totiž zabaví po celý den. A kdyby se náhodou přeci jen nudili, rozhodně je okouzlí krásné okolí i město Kadaň.

Vstupenky jsou v dispozici v internetovém předprodeji a v informačních centrech v Kadani a Litvínově. Cena jednoho lístku činí 600 korun, na místě pak bude o stovku dražší. K dispozici jsou i dražší V.I.P. vstupenky, které nabízí speciální výhody jako vstup do V.I.P. stanu a na tribunu.