Festival Mezi ploty se uskuteční opět v květnu! Nabídne hudební, divadelní i doprovodný program pro celou rodinu

Festival Mezi ploty se uskuteční opět v květnu! Nabídne hudební, divadelní i doprovodný program pro celou rodinu  

Největší český festival s charitativním přesahem Mezi ploty se letos uskuteční opět ve svém tradičním termínu. Ve dnech 28. a 29. května nabídne návštěvníkům více než stovku účinkujících, kteří se představí na čtrnácti festivalových scénách. Organizátoři připravují bohatý hudební i divadelní program. Dorazí třeba Divokej Bill, Michal Hrůza, Jaroslav Uhlíř či divadla Husa na provázku, Teatr Novogo Fronta a Minor.

I letos se uskuteční Mezi ploty v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Ten se opět rozdělí do několika festivalových zón určených různým typům návštěvníků. Na své si tak přijdou skutečně všichni. Hlavní stage bude i letos umístěna v Central Parku, který se i letos stane ústředním bodem celé akce. Právě zde se uskuteční ta největší hudební čísla, o která se postará třeba kapela Divokej Bill, Michal Hrůza, Mňága a Žďorp, Fast Food Orchestra, Jaroslav Uhlíř, Vladimír Mišík a mnoho dalších.

Rodinná zóna nabídne mnoho pohádek, her a uměleckých dílen. Na své si ale přijdou i rodiče. Vystoupí zde Ondřej Ruml, DJ Mardoša, Pískomil se vrací či partička Sto zvířat. Pro hudební fanoušky, kteří příliš neholdují mainstreamu, je připravena alternativní zóna, jež nabídne koncerty Lenky Dusilové, Never Sol či kapely Květy. Ani letos pak nebude chybět rapová scéna, na níž vystoupí třeba legendární PSH, Pio Squad, Smack či Orion.

Na Mezi ploty dorazí také známé divedlení soubory, které se představí nejen na venkovních scénách, ale také na prknech bohnického Divadla Za plotem. Chybět nebude ani letos Divadlo Bolka Polívky, dorazí i Vršovické divadlo s Janem Potměšilem, Divadlo LETÍ s Annou Polívkovou, Komediograf s Tomášem Matonohou, divadla Husa na provázku, Minor a mnoho dalších.

Festival již tradičně nabídne i bohatý doprovodný program, jenž se zaměří na problémy, které dnešní společnost trápí. Návštěvníci tak budou moci diskutovat s předními českými psychology a odborníky, kteří poradí například s tím, jak zvládat každodenní stres. Organizátoři chtějí vytvořit totiž takovou atmosféru, v níž budou chtít návštěvníci sdílet svá trápení, ale také se zajímat o to, co trápí ostatní.

I letos probíhá v rámci projektu Mezi ploty veřejná sbírka, během níž prostřednictvím zpráv DMS mohou zájemci přispět do Nadace BONA. Ta pomáhá psychiatrickým pacientům začlenit se zpět do běžného života.

Foto: Archiv Mezi ploty  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Festival Mezi ploty se uskuteční opět v květnu! Nabídne hudební, divadelní i doprovodný program pro celou rodinu Festival Mezi ploty se uskuteční opět v květnu! Nabídne hudební, divadelní i doprovodný program pro celou rodinu
 

Mohlo by se ti líbit...

Areál Psychiatrické nemocnice... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!