O koho je největší rvačka? 5 nejnavštěvovanějších koncertních turné současnosti

O koho je největší rvačka? 5 nejnavštěvovanějších koncertních turné současnosti 

Letošní koncertní sezóna se pomalu ale jistě rozjíždí. Zanedlouho do Prahy přicestují AC/DC, v létě nás čekají Iron Maiden a ke konci roku dorazí také Justin Bieber nebo The Lumineers. V takovou chvíli by určitě neuškodilo vědět, jestli i jejich koncertní turné patří mezi to nejnavštěvovanější z loňského roku.

1. One Direction

Irsko-britskou chlapeckou kapelu založenou v roce 2010 zná snad každý bez ohledu na to, zdali ji má rád, nebo ne. Svůj první výstup si zažila v domovském X Faktoru, ve kterém se sice umístila třetí, ale její sláva po bronzovém umístění nabrala úplně jiné obrátky. V roce 2011 vydala svůj první singl What Makes You Beautiful, který se umístil na prvním místě hitparády UK Singles Chart. Hned na to navázala celým albem, prvním turné a od té doby se už jenom veze na vlně. S loňským turné On The Road Again vyprodala na své koncerty celých 2 364 390 lístků, čímž se jednoznačně umístila na první příčce nejnavštěvovanějších koncertních turné současnosti.

2. AC/DC

Hard rocková kapela z Austrálie, která letos opět spatří světla Prahy, skutečně dosáhla hned na druhou příčku tohoto žebříčku. Její turné Rock or Bust World Tour započalo 10. května vloni a pokračuje právě až do 16. června tohoto roku. V roce 2015 však i jenom svoji první polovinou stihla fanouškům střelit o pouhých 50 tisíc lístků míň než vedoucí skupina One Direction. Mezi nováčky je to na kapelu založenou v roce 1973 úctyhodný výkon. Je vidět, že fanouškovská základna klasické hard rockové kapely nesnižuje své počty, ba právě naopak. Uvidíme, zda to vydrží o po změně frontmana

3. Taylor Swift

Na třetím místě se umístila na rozdíl od prvních dvou skupin samotná zpěvačka, kterou je americká Taylor Swift. Ta začínala v roce 2006 jako zpěvačka a textařka v country popu a právě vzájemná kombinace těchto dvou žánrů ji vynáší do nejvyšších oblak hudebního průmyslu. Za to samo o sobě vypovídá už jenom těch 7 prestižních ocenění Grammy a dalších 21 nikterak méně významných cen, které za svoji desetiletou kariéru stihla nasbírat. Do této přední trojice ji dostalo její album a stejnojmenné turné The 1989, které přilákalo 2 273 328 fanoušků.

4. Ed Sheeran

O rok mladší, 25 letý anglický zpěvák sice začal dělat do hudebního průmyslu o rok dřív než výše uvedená Taylor Swift, stále má však co dohánět. Přinejmenším jde o těch 450 tisíc vstupenek, které ho dělí od třetí příčky. Ale 1 823 410 prodaných lístků je i tak dost výrazné číslo. Spolu s One Direction a Taylor Swift několikrát spolupracoval na společných písních, i když i jeho samotné debutové singly zvládly hravě okupovat vysoké pozice na žebříčcích UK Singles Chart i po celém světě. V jeho druhém albu můžeme nalézt i písničku I See Fire, která zazněla v druhé dílu Hobita, nebo Thinking Out Loud, jejíž videoklip po prvním dni zhlédlo přes 3 miliony diváků.

5. Garth Brooks

V pořadí již druhý americký country popový zpěvák a textař, kterého v našem výběru máme. Ve svých 54 letech se už ale stihl dostat poměrně výš, a to rovnou na druhé místo historicky v Americe nejprodávanějších interpretů. Předběhl tak i známého Elvise Presleyho a z výsluní popularity jenom tak rychle neustupuje. I on vloni vyrazil na turné kolem světa, které si nenechalo ujít 1 782 2240 fanoušků, čímž se zařadil na páté místo v našem žebříčku. 

Foto: Facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!