Sázavafest 2010: den třetí


Třetí den desátého Sázavafestu byl bohužel především ve znamení deště a bláta. Přesto interpreti své koncerty odehráli…i když pod pódii bylo někdy poněkud prázdno. Další zklamání přišlo díky nemocným hlasivkám Dana Bárty, což znamenalo nejen zrušení jeho vystoupení s Illustratosphere, ale i neuskutečnění speciálního vystoupení s Ivanem Králem

Výborný koncert odehrál nový objev české hudební scény, kapela Charlie straight, která má nejspíše nejmilejšího a také nejhubenějšího zpěváka na Zemi. Tento den se nám také představil muzikál Kudykam a to nejen s ukázkámi písní, ale i textu. U českých muzikálů zatím převládá kýč, ovšem Kudykam překvapí svou hloubkou a poetickým scénářem.

Původně rebelové z kapely Chumbawamba tentokrát odehráli velmi klidné představení. Akustické verze jejich písní i jejich milé vyprávění koncert proměnily spíše v příjemné popovídání si s přáteli. Vrcholem večera se ovšem stál Ivan Král. Jeho kytara si vás podbízela a když jste zavřeli oči, byli jste na jiné, rockové, planetě.

A k vystoupení Leningrad cowboys se raději vyjadřovat nebudu, jelikož si nejsem jistá tím, zda-li jsem ho jen nepochopila nebo to bylo doopravdy tak strašné.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!