Festival Všemi směry představil osobnosti, které vybočují z davu

Festival Všemi směry představil osobnosti, které vybočují z davu 

Studenti Vyšší odborné školy publicistiky uspořádali již 12. ročník festivalu publicistiky a nových médií Všemi směry. Ten se uskutečnil ve čtvrtek 14. dubna v experimentálním prostoru NoD v Praze. Mezi festivalovými hosty nechyběli novináři Jindřich Šídlo a Jiří X. Doležal či scénárista Kanceláře Blaník Tomáš Hodan.

Vybo(e)č z davu, bylo představit lidi, kteří se nebáli vstoupit do neznámých vod mediálního prostoru. Kromě přednášek a diskuzí se zajímavými osobami nabídla akce také workshopy, během kterých si mohli návštěvníci na vlastní kůži vyzkoušet, jaké je to stát se píšícím či televizním reportérem. Po ukončení programu následovala závěrečná afterpárty

Rozjezd festivalu poněkud pokulhával. Po jeho zahájení se na pódiu ve velkém sále objevil Jiří Procházka, který má na starosti marketing a PR nápoje Smarty. Přednáška slibovala, že přinese informace o strategiích a o tom, jak zaujmout zákazníky bez zaběhlých agentur. Nutné je však podotknout, že byla informačně naprosto nulová. Celá byla pojata jako jedna velká reklama právě drinku Smarty. Daleko lépe by pořadatelé udělali, kdyby na pódium přizvali Dominika Haška, jednatele společnosti, který se stejně pohyboval v zákulisí. Informační hodnotu by to asi nezvedlo, ale aspoň by byla sranda. 

Rozjezd nezlepšil ani další host, novinář Milan Vidlák, který návštěvníkům představil svůj nezávislý časopis Šifra. Na dotazy diváků odpovídal jen oklikou, neřekl nic konkrétní a moderátor, ač teprve student, svou roli příliš nezvládl a hostovi plytké odpovědi přešel jen s úsměvem. Mezitím na workshopech rozdávali rady odborníci z praxe. Pro návštěvníky žurnalistikou ještě nepolíbené se určitě jednalo o zajímavá doporučení, zkušenějším jedincům to asi moc nepomohlo. 

Po dvou nepříliš povedených přednáškách se konečně poštěstilo a před návštěvníky předstoupil Tomáš Hodan, scénárista Kanceláře Blaník, který s moderátorkou vedl poměrně zábavný a neformální rozhovor. Následná přednáška patřila novináři Jindřichu Šídlovi, který vyprávěl o své aktivitě na sociálních sítích. Zajímavý rozhovor proběhl také s redaktorem Reflexu Jiřím X. Doležalem, jenž s upřímností sobě vlastní komentoval nejen svou práci, ale také českou mediální scénu. 

Celkově byla velká škoda, že přednášky začínaly vždy pozdě a končily téměř na čas. Nezbýval pak dostatek prostoru pro dotazy návštěvníků, které jsou obvykle nejzáživnější a nejzajímavější částí programu. I přesto je nutné ocenit snahu studentů Vyšší odborné školy publicistiky, kteří každoročně pořádají festival, na který zvou zajímavé osobnosti z oblasti médií a řeší aktuální témata. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!