Ceny Anděl ovládli kapela Kryštof, Barbora Poláková a David Koller

Ceny Anděl ovládli kapela Kryštof, Barbora Poláková a David Koller  

Jubilejní 25. Ceny Anděl proběhly v sobotu 9. dubna v Hudebním divadle Karlín. Přestože se předpokládalo, že jasným favoritem je kapela Kryštof, nakonec si ze slavnostního galavečera odnesla jen dvě zlaté sošky. Stejný počet ocenění získala také Barbora Poláková a David Koller. Během ceremoniálu, který živě odvysílala Česká televize, zazněla i kritika na prezidenta Zemana a další politiky. Hudebníkům se nelíbí především jejich pročínské směřování.

Slavnostním večerem provedl Libor Bouček, který tak vystřídal Leoše Mareše, jenž se ujal mikrofonu o rok dříve. Opět nechyběl již tradiční zlatý mikrofon a mnoho pokusů o vtip a nápad. Nejlepším zpěvákem minulého roku se stal David Koller. Ten si odnesl ještě Anděla za desku ČeskosLOVEnsko, která byla vyhlášena jako nejlepší album. Kapela Kryštof přebrala z rukou Petra Jandy cenu za nejlepší kapelu. Na pódium se ale vrátila ještě pro ocenění za nejprodávanější desku. Právě validitu výsledků této kategorie zpochybnila pár dní před přenosem kapela Kabát.

Bodovala ale také zpěvačka Barbora Poláková. Ta získala zlaté anděly za objev roku, ale také za nejlepší skladbu. V druhé jmenované kategorii obstála se skladbou „Nafrněná“. Silná trojka Kryštof-Koller-Poláková tak ovládla skoro všechny kategorie. Jedno ocenění přeci jen zbylo – odnesla si ho zpěvačka Klára Vytisková za nejlepší zpěvačku roku. Do Síně slávy byl uveden fenomenální kytarista, skladatel a člen legendárního Pražského výběru Michal Pavlíček.

Kromě předávání zlatých sošek si mohli návštěvníci v sále i diváci u televizních obrazovek poslechnout mnoho hudebních vystoupení. Celý večer odstartovalo duo Slza se svou nejznámější peckou Lhůta záruční. Nechyběla ani Aneta Langerová, která natočila podle Andělů nejlepší videoklip roku. Zpěvák Dan Bárta představil svou novinku s názvem Pruhy.  Zbrusu nový singl Na ostří nože zazpívala také Ewa Farna. Samozřejmě nechyběla ani vystoupení nejúspěšnějších interpretů minulého roku Barbory Polákové a kapely Kryštof.

Nejpřekvapivějším číslem bylo ale vystoupení Lenky Dusilové a Baromantiky. Ta do své písně zakomponovala totiž poselství, o kterém organizátoři asi sotva věděli. „Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se to dát najevo,“ zaznělo tak v přímém přenosu České televize. Lenku Dusilovou pak podpořila během své děkovné řeči i Klára Vytisková i zpěvák David Koller. „Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ s těma lidma, kteří to evidentně dělaj. Ať je to pan Babiš nebo pan Klaus nebo dokonce soudruh Zeman,“ řekl populární zpěvák na konci svého děkovného projevu. 

Jelikož letos oslavily Ceny Anděl své 25. výročí, v rámci slavnostního ceremoniálu ocenily také nejlepší hudební interprety čtvrtstoletí. V kategorii zpěváků bodoval Dan Bárta, zpěvačkou čtvrtstoletí se stala Lucie Bílá a nejlepší kapelou posledních 25 let je podle Akademie Lucie

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!