Bruce Springsteen zrušil koncert v Severní Karolíně. Bojuje tak za práva LGBT komunity

Bruce Springsteen zrušil koncert v Severní Karolíně. Bojuje tak za práva LGBT komunity  

„Některé věci jsou důležitější než rocková show,“ napsal americký zpěvák Bruce Springsteen a zrušil svůj plánovaný koncert v Severní Karolíně. Vyjadřuje tak nesouhlas s novým zákonem, který omezuje práva transgenderových lidí i celé LGBT komunity.

„Zákon HB2 nařizuje, které toalety musí transgenderoví lidé použít. Co je důležité, zákon také útočí na práva LGTB obyvatel bránit se, když jsou jejich lidská práva porušována na pracovišti. Žádná jiná skupina v Severní Karolíně nečelí takovým přítěžím,“ sděluje ve svém vyjádření Bruce Springsteen, populární rockový zpěvák a kytarista.

Zmiňovaný zákon, v originálu Public Facilities Privacy and Security Act, říká, že transgenderoví lidé, kteří neprovedli chirurgické či právní kroky ke změně pohlaví, nemají žádné právo využívat veřejné toalety toho pohlaví, se kterým se identifikují.

Koncert se měl uskutečnit již v neděli 10. dubna ve městě Greensboro. Springsteen tak zrušil koncert pouhé dva dny předem, což některé fanoušky velmi rozhněvalo. Ke zpěvákovi ale směřuje obrovská podpora a uznání za jeho krok.

„Právě teď je v Severní Karolíně mnoho skupin, podniků i jednotlivců, kteří se snaží odvrátit a překonat tento negativní vývoj. Vzhledem k těmto okolnostem cítím, že je načase, abychom já i má skupina ukázali solidaritu s těmito bojovníky za svobodu,“ vysvětluje zrušení koncertu legendární zpěvák. Vyjádřil tak podporu mnohým skupinám bojujícím za lidská práva, ale také firmám, které nový zákon kritizují. Mezi nimi je i Apple, Google a American Airlines.

„Některé věci jsou důležitější než rocková show a tento boj proti předsudkům a fanatismu je jednou z nich. Je to nejlepší způsob, jak pozvednout svůj hlas proti těm, kteří nás posunují dozadu místo dopředu,“ zakončuje své prohlášení. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!