Skupina Oceán se vrací! Představuje novou píseň a chystá album

Skupina Oceán se vrací! Představuje novou píseň a chystá album 

Českobudějovická kapela Oceán se vrací na hudební scénu. A v plné síle! V červnu vydá nové studiové album s názvem Ve smíru. Ale už nyní potěšila fanoušky zbrusu novým lyrickým videem k písni Dante.

Kapela Oceán odstartovala svou hudební kariéru již v roce 1985. V jejím čele stál tehdy zpěvák Petr Muk. Nyní se skupina představuje publiku ve staronovém složení. Z původní kapely zůstali jen Petr Kučera a Jan Vozáry. Nechybí ale ani zpěvačka Jitka Charvátová, která nahradila zesnulého Petra Muka, když kapela v roce 2011 obnovila svoji činnost. Nově se k sestavě přidal i Petr Hons, jenž napsal nové písně, které se objeví právě na chystané desce.

“Měl jsem s Honzou Vozárym nastíněno pár hudebních nápadů. K těm se přidala invence Jitky a Petra Honse a v tvůrčím rauši vzniklo několik dalších písní, jádro nového Vesmíru. Jsme vděčni, že znovu nastal magický tvůrčí čas mezi námi čtyřmi… jako dřív… s novými tvářemi…“ komentuje vznik nových písní i celé desky Petr Kučera.

Nové album, které vyjde 3. června u Warner Music, vzniká ve studiu u Armina Effenbergera. A bude se jednat o první studiový počin po 25 letech, který kapela Oceán svým fanouškům nabídne. Na desce naleznou posluchačům deset zbrusu nových songů a jeden starší hit Odlesk tvůj, který však získá zcela novou podobu. Skalní fanoušci možná poznají i další píseň Doufám, kterou kapela nabídla v demo verzi před dvěma lety.

Přestože si musí fanoušci na novou desku ještě nějaký čas počkat, již nyní si mohou poslechnout novou písničku nazvanou Dante. Jedná se o malou ochutnávku, kterou kapela zveřejnila ještě předtím, než se dostane do rádií nový plnohodnotný singl. Dante je určený všem věrným fanouškům a těm, kteří kapelu dlouhodobě podporují.

Nové CD si můžete předobjednat už nyní, a to hned ve dvou verzích. K té první dostanete navíc i podepsanou fotografii, druhá je speciální limitovanou edicí, v jejímž speciálním bookletu najdete své jméno, ale i jména všech ostatních, kteří si do konce dubna album objednají. Více informací naleznete na oficiálních stránkách kapely. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!