Festival Dvořákova Praha přiveze do Prahy orchestry z Londýna i Drážďan

Festival Dvořákova Praha přiveze do Prahy orchestry z Londýna i Drážďan  

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha zve do Prahy světové orchestry! Letos vzdá již podeváté hold českému hudebnímu skladateli Antonínu Dvořákovi, tentokrát však v přítomnosti orchestrů z německých Drážďan i Londýna.

Festival vážné hudby Dvořákova Praha nabídne v průběhu měsíce září mnoho hudebních zážitků, o něž se postarají přední orchestry i sólisté z Česka i ze zahraničí. O zahajovací koncert, který proběhne 5. září, se postará jeden z nejlepších evropských orchestrů Staatskapelle Dresden pod taktovkou Christiana Thielemanna. Do pražského Rudolfina dorazí ale také London Symphony Orchestra v čele s dirigentem Gianandreou Nosedou a chybět samozřejmě nebude ani Česká filharmonie.

Dorazí také houslista Gidon Kremer se svým souborem Kremerata Baltica či italský Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, který letošní ročník festivalu zakončí. Organizátoři upozorňují také na recitál ruského klavíristy Borise Berezovského či na vystoupení hvězdných houslistů Hilary Hahn a Gila Shahama.

Kromě známých titulů Antonína Dvořáka se snaží festival představit i jeho méně známá díla. Zájemci tak mohou nalézt v pestrém programu všechny Dvořákovy symfonické básně na motivy Erbenovy Kytice. Chybět nebude ani koncert duchovní hudby ve Svatovítské katedrále, program pro rodinné publikum i den věnovaný mladým umělcům.

„Festival letos představí opět pestrý průřez Dvořákovým dílem, více i méně známými opusy, a postaví jej jak vedle hudby jeho evropských vrstevníků, tak renesanční i soudobé. Věříme, že tak nejlépe vynikne jeho pevné a nepřehlédnutelné místo v hudební historii a ve světovém kontextu,” říká umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec.

Festivalovým centrem se opět stane pražské Rudolfinum, komorní program proběhne v Anežském klášteru. Informace o vstupenkách a kompletní program naleznete na oficiálních stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!