Jeden svět Olomouc: Festival zahájila hlavní hrdinka dokumentu Mallory

Jeden svět Olomouc: Festival zahájila hlavní hrdinka dokumentu Mallory  

V úterý 29. března odstartoval v Olomouci festival Jeden svět, který se každoročně zaměřuje na dokumentární snímky o lidských právech. Po hlavní pražské části se přestěhoval také do regionů. Svých snímků se tak dočká také Olomouc.

Olomouckou část festivalu Jeden svět odstartoval časosběrný dokument Mallory od režisérky Heleny Třeštíkové. Na projekci se objevila osobně i hlavní protagonistka snímku Mallory Neradová, která tak spolu s organizátory odstartovala 5 dní ve znamení dokumentů, debat a hudby.

Když jsme se rozhodovali, jakým filmem letos celý festival zahájíme, snímek Mallory byl pro nás jasnou volbou. Jedná se o výsledek mimořádného, 13 let trvajícího projektu jedné z nejlepších českých dokumentaristek Heleny Třeštíkové. Film v sobě navíc sdružuje vše, co odráží hlavní téma letošního ročníku, kterým je Hledání domova.“, shodují se hlavní koordinátorky festivalu Zuzana Marešová a Jana Gajová.

Mallory přivítala a pozdravila návštěvníka Kina Metropol. „Mallory jsme měli možnost během příprav festivalu poznat osobně a strávit s ní nějaký čas povídáním o tom, co sama zažila i obecně o životě. Na to, čím vším si prošla je to mnohem pozitivnější a životní energií nabitější člověk něž většina z nás. Svým humorem a nakažlivou upřímností nás úplně odrovnala a přáli jsme si, aby se s ní mohli sejít i naši diváci.“, dodávají koordinátorky.

Zajímavý program nabízí festival ale i v následujících dnech. 

Středa 30. března

Čtvrtek 31. března

Pátek 1. dubna

Sobota 2. dubna

Foto: Jeden svět 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Metropol - Olomouc nabízí i další akce

Místo konání: Kino Metropol - Olomouc

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!