Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách? Odpověď na nelehkou otázku přináší Divadlo ABC

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách? Odpověď na nelehkou otázku přináší Divadlo ABC80%

V sobotu 19. března představila Městská divadla pražská svou další premiéru. Tentokrát se jednalo o hudební komedii s dlouhým názvem Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách, kterou uvedlo Divadlo ABC. A kousek je to skutečně velmi humorný. Hra tak znovu ukazuje, že vtipy o rozdílech mezi příslušníky odlišných pohlaví jsou jedním z komediálně nejvděčnějších témat.

Nový komediální divadelní počin s příznačným názvem Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách vychází ze stejnojmenné populárně naučné knihy od manželů Alana a Barbary Peasových. Ti se ve svých pracích právě rozdíly mezi pohlavími zabývají, a to z pohledu výzkumu mozku, evoluční biologie, psychologie i sociologie. A právě některé z jejich nejzajímavějších poznatků jsou návštěvníkům během představení servírované s humorem.

Právě Alan a Barbara Peasovi se stáli hlavními postavami hudební komedie, která vysvětluje napětí mezi muži a ženami nápaditě a neotřelým způsobem. S teoretickými poznatky seznamují diváky dva neskutečně roztomilé a vtipné hormony - ženský estrogen a mužský testosteron, aby je pak mohly další postavy vtipně komentovat a předvádět v praxi. A aby té teorie nebylo příliš, hra je prolínána množstvím hudebních vystoupení.

Hudební čísla nejsou sice žádnými áriemi, při kterých by srdce milovníka vytříbeného zpěvu zaplesalo, ale návštěvníky opět pobaví a potěší známými melodiemi. Jedná se totiž o přezpívané (v některých případech i originální) verze českých i zahraničních písniček, které jsou divákům bezesporu známé. Některé z hudebních čísel představení vyložené sednou, jiné zbytečně prodlužují délku hry, která je už tak dost dlouhá.

Hra režiséra Miroslava Hanuše neobsahuje žádný gradující děj. I přesto se jedná o dílo velmi poutavé, které určitě potěší především ženy, protože jim opět dokáže, že muži sice vynikají v prostorové orientaci, ale jinak je převyšuje ženské pohlaví téměř ve všem ostatním. Ne že by to ženy nevěděly, ale určitě si rády poslechnou, když jim to někdo, navíc na divadelním pódiu, potvrdí.

Pobaví se však i muži, a to hlavně kvůli výborným hereckým výkonům a množství skvělých hlášek. Pokud se tedy chcete zasmát a hledáte nenáročný komediální kousek, hra Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách pro vás možná bude správnou volbou. A možná vám i poradí, jak předejít manželským krizím a nepochopení. I když pravděpodobně ne.

Foto: Divadlo ABC

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Městská divadla pražská: ABC,... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!