Ondřej Brzobohatý si se Symphonicum Tour 2016 splnil další sen

Ondřej Brzobohatý si se Symphonicum Tour 2016 splnil další sen90%

Po úspěšném vydání prvního sólového alba, kterého se prodalo kolem deseti tisíci nosičů, si Ondřej splnil jeden z prvních snů. Jeho další zhmotněný sen se splnil v podobě Symphonicum Tour 2016 společně s vlastní kapelou a třicetičlenným symfonickým orchestrem Epoque Orchestra pod taktovkou japonského dirigenta Chuhei Iwasakiho.

Symphonicum Tour 2016 je perfektně zaranžovaný dvouhodinový program dvanácti koncertů v devíti českých a slovenských městech. Jako hosty si přizval své dva dobré kamarády, Václava Noid Bártu a  Petera Cmoríka. Na pražském představení v Hudebním divadle Karlín si navíc dal duet se svým „mentorem a guru“ dětským zpěvákem Filipem Jedličkou.

Ondřej Vás v průběhu večera přesvědčoval nejen o svých výborných muzikantských schopnostech, ale taky se osvědčil jako výborný vyprávěč, bavič a herec. Dovíte se, kde odmala rád trávil čas, co ho nejvíce fascinuje na orchestru, kdo ho zaujal svou píli, obrovským entuziazmem, přistupem k práci a pod. Koho zaujal textem k písní Vietor, kterou nazpíval společně s Peterom Cmoríkom, jaké hry a seriály miloval?

Nezapomněl ani na své rodiče, kterým poděkoval za krásné dětství, a věnoval jim píseň What A Wonderful World.

Hudebně byl koncert postaven na vlastních skladbách, ve kterých nejvíce obsah vynikl svým výrazným provedením v symfonickém hávu u skladby Věštkyně. Jako pocta všem akčním hrdinům zazněl společný duet s Vaškem Noid Bártou Poslední akční hrdina. Velice příjemným zpestřením byla i směs melodií z amerických televizních seriálu jako M*A*S*H, Dallas, Baywatch a dalších. Peter Cmorík obohatil program o árii z muzikálu Jesus Christ Superstar Getsemanska zahrada. Zazněly ale i známé hity z dob minulých od Eltona Johna, Stevieho Wondra, Louise Armstronga nebo společná píseň všech účinkujících o naději od Johna Lennona, kterou Ondřej zvolil jako přídavek na závěr.

Skvělý koncert, který nemá žádné slabé místo a rozhodně stojí za to, jak vidět, tak slyšet.

Foto: Jan Kardinál

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!