Proslulí gangsteři Bonnie & Clyde se objeví na prknech Hudebního divadla Karlín

Proslulí gangsteři Bonnie & Clyde se objeví na prknech Hudebního divadla Karlín 

Kdo by neznal slavnou americkou gangsterku Bonnie a Clyde z roku 1967 s charismatickým Warrenem Beattym a půvabnou Faye Dunaway? Slavný příběh lásky a zločinu uvede na podzim Hudební divadlo Karlín, premiéry se odehrají 13. a 14. října. V hlavních rolích se v režii Antonína Procházky ukážou Dasha/Markéta Procházková (Bonnie) a Václav Noid Bárta/Martin Písařík (Clyde).

Autor muzikálu Carmen a ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek si pro další premiéru vybral známý příběh z americké historie. „Premiéru Bonnie & Clyde chceme spojit s 10. výročím znovuotevření našeho divadla,“ oznámil. Z komorního muzikálu vytvořil velkou show se sbory a taneční company s původní hudbou skladatele Franka Wildhorna, který muzikál uvedl v listopadu 2009 v La Jolla Playhouse v Kalifornii. O dva roky později se dostal i do repertoáru londýnského Broadwaye.

Muzikál vypráví známý příběh o touze žít naplno, o snaze uniknout z vězení všednosti a především o nefalšované lásce doslova až do smrti. Ve 30. letech, v době hospodářské krize, se ve Spojených státech objevila dvojice zločinců, kteří byli zároveň ikonami své generace. Clyde Barrow byl nemajetný mladík, jenž měl už od dětství problémy se zákonem. Jeho partnerkou se stala Bonnie Parker, která naivně snila o kariéře v Hollywoodu.

Milenecká dvojice odmítla žít jako jejich rodiče v chudobě a peníze si vydělávala zkrátka po svém. „Byl by to krásný a romantický příběh dvou milenců, kdyby po nich nezbylo pár mrtvol,“ řekl režisér inscenace Antonín Procházka. Překladatel a tvůrce českých textů písní Tomáš Belko dodává, že „text má spoustu humoru, jazyk je ‚gangsterskej‘ a dost ‚vostrej‘“. O hudební nastudování se postaral Martin Kumžák, který prozradil, že se v muzikálu dočkáme „popu s nádechem country a třicátých let“.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!