Hrady CZ se letos uskuteční poprvé i na Slovensku. Headlinerem jsou Kabáti

Hrady CZ se letos uskuteční poprvé i na Slovensku. Headlinerem jsou Kabáti 

Hudební festival Hrady CZ, který zvolili fanoušci v anketě Žebřík jako akci roku, zavítá letos poprvé i na Slovensko. Již 12. ročník festivalu odstartuje 15. července na hradě Točníku. Během léta však navštíví celkem osm dalších hradů, kde návštěvníky potěší třeba headliner letošního ročníku – kapela Kabát.

Návštěvníci některého z hradů, kde se festival během své šňůry zastaví, se mohou těšit na dva dny plné hudby. Vždy během pátku a soboty se na dvou velkých pódiích představí mnoho hudebních interpretů. Letos vůbec poprvé dorazí na Hrady CZ Josef Vojtek s kapelou Kabát. „Kabát je jednoznačně nejúspěšnější česká kapela a jsme rádi, že ji budeme moci návštěvníkům letos na Hradech představit. Usilovali jsme o ni již delší dobu, letos se to konečně povedlo a doufáme, že budou fanoušci spokojeni,“ říká spoluorganizátor festivalu Hrady CZ Michal Šesták.

Kromě toho dorazí i oblíbený Divokej Bill, Mandrage, Pražský Výběr, Xindl X nebo pankáči z Visacího zámku. V pátek nebude chybět ani tradiční karnevalový večírek, sobota pak bude ve znamení celodenní hudební nálože. O tu se kromě již zmiňovaných interpretů postarají třeba i členové kapely Vypsaná Fixa, Desmod, Poletíme?, Rybičky 48, Nebe, Smrtihlav, UDG a další.

Letošní ročník bude ve znamení další expanze festivalu – tentokrát k našim východním sousedům. „Protože v Čechách a na Moravě již není příliš prostor, kam festival rozšiřovat, a o projekt je čím dál větší zájem, rozhodli jsme se letos zkusit expanzi na Slovensko. Jeden pilotní festival pod názvem Slovenské hrady tak proběhne na hradě Červený Kameň,“ uvádí další z organizátorů Viktor Souček. Letošní festivalové turné tak ukončí Hrady CZ právě na Slovensku 10. září.

TERMÍNY HRADY CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!