Žebřík 2015 ovládla kapela Kryštof. Pro cenu za nejlepšího zpěváka si došel Tomáš Klus

Žebřík 2015 ovládla kapela Kryštof. Pro cenu za nejlepšího zpěváka si došel Tomáš Klus   

V plzeňském DEPU2015 byli 11. března oceněni ti nejlepší tuzemští hudební interpreti. Konalo se zde totiž vyhlášení výsledků ankety Žebřík, která každoročně udílí ceny hned v několika kategoriích. Skupinou roku se stala nepřítomná kapela Kryštof, nedorazila ani nejlepší zpěvačka za rok 2015 Aneta Langerová. Svou cenu převzal ale nejlepší zpěvák roku – Tomáš Klus.

Slavnostním večerem provedla moderátorská dvojka Barbora Poláková a Tomáš Hanák, kteří nejen vyhlašovali výsledky cen, ale také plnili „prázdná místa“, kdy se na pódiu vyměňovaly kapely. Kromě oceňování hudebních interpretů se totiž mohli návštěvníci těšit také na mnoho hudebních vystoupení. Letošní Hudební ceny Žebřík ovládla kapela Kryštof, která se stala nejen skupinou roku, ale získala také ocenění za nejlepší album. Kromě toho se umístila i třikrát na druhém místě za píseň, zpěváka a akci roku za Srdcebeat Tour. Kryštofové se však v Plzni neobjevili, tudíž nahráli pro návštěvníky pouze videoděkovačky. Podobně to vyřešila také zpěvačka roku Aneta Langerová.

Bodovali ale také Chinaski, za které přebíral jednu cenu za druhou jejich frontman Michal Malátný. Stali se třetí nejlepší kapelou roku, jejich album Rockfield bylo vyhlášeno jako druhé nejlepší a Malátný se umístil na třetí příčce v kategorii Zpěvák roku. Pro cenu si však došly také kapely Mandrage, Cocotte Minute, Slza, Support Lesbiens, Mydy Rabycad, Jelen či Thom Artway. Oceněna byla hned dvakrát také moderátorka večera Barbora Poláková. Největším překvapením byl ale příchod Tomáše Kluse, který si na pódium převzal cenu za nejlepšího zpěváka roku. Ten nedávno potěšil své fanoušky prohlášením, že se již brzy vrátí na koncertní pódia.

Návštěvníci se do DEPA2015 těšili ale především kvůli bohatému hudebnímu programu. Ten odstartovala zpěvačka Kateřina Marie Tichá, která se svojí skupinou měla předvést tři písničky. Při posledním songu však najednou vypadl proud a nějakou dobu trvalo, než se dalo vše do pořádku. Mladá zpěvačka zvládla tuto situaci bravurně, svoje vystoupení dozpívala potmě a bez mikrofonu, s čímž jí pomohla nejen její kapela, ale také publikum v sále, které se velmi ochotně do zpěvu také zapojilo.

Technické problémy se naštěstí nakonec vyřešily a hudební program mohl pokračovat. Návštěvníky roztančili svým setem členové elektroswingové formace Mydy Radycad. To pořádné „koncertní šílenství“ nastalo ale až s nástupem slovenské kapely No Name, která na Žebříku odstartovala své československé turné „S Láskou“. Po nich se chopila mikrofonu také Barbora Poláková, která se svojí skupinou potěšila návštěvníky bohužel jen třemi songy. Fanoušky komerčního hip hopu pak jistě potěšil rapper Marpo, který vystoupil společně s projektem Trouble Gang. O důstojnou tečku za hudebním večerem se postaraly kapely Tata Bojs a Jelen. Afterparty v režii českých DJs však trvala až do brzkých ranních hodin.

Výsledky Žebříku 2015:

Skupina roku:

  1. Kryštof

  2. Mandrage

  3. Chinaski

Zpěvačka roku:

  1. Aneta Langerová

  2. Ewa Farna

  3. Klára Vytisková

Zpěvák roku:

  1. Tomáš Klus

  2. Richard Krajčo

  3. Michal Malátný

Objev roku:

  1. Thom Artway

  2. Mydy Rabycad

  3. Jelen

Album roku:

  1. Srdcebeat – Kryštof

  2. Rockfield – Chinaski

  3. Rituál, kmen a srdce a kmen – Cocotte Minute

Skladba roku:

  1. Katarze – Slza

  2. Ty a já – Kryštof

  3. Nafrněná – Barbora Poláková

Videoklip roku:

  1. Nafrněná – Barbora Poláková

  2. Katarze – Slza

  3. K.I.D. – Support Lesbiens

Akce roku:

  1. Hrady.cz

  2. Sdrcebeat Tour

  3. Rock for People

Film roku:

  1. Padesátka

  2. Ztraceni v Mnichově

  3. Autentik

Průser roku:

  1. Ortel

  2. Superstar

  3. Český slavík 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Depo2015 nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!