Karlštejn v létě rozezní známé melodie. Muzikál Noc na Karlštejně se vrací na místo činu

Karlštejn v létě rozezní známé melodie. Muzikál Noc na Karlštejně se vrací na místo činu  

Tento rok se uskuteční oslavy již 700. výročí od narození českého krále a císaře Karla IV., které určitě potěší i milovníky divadla. Jeden z nejznámějších českých muzikálů Noc na Karlštejně bude při této příležitosti totiž uveden přímo na nádvoří jednoho z nejkrásnějších českých hradů Karlštejnu. Stane se tomu tak po dlouhých 45 letech.

"Jde o mimořádné a jednorázové uvedení na počest jubilea," potvrdil kastelán hradu Karlštejn Jaromír Kubů. Noc na Karlštejně se tak během letních měsíců odehraje opět na místě činu. Návštěvníci si tudíž budou moci užít nezapomenutelnou atmosféru a jedinečný zážitek, který jim divadelní sál jen tak nenabídne.

Návštěvníci se mohou těšit na nové nastudování, které probíhá pod taktovkou režiséra Václava Knopa. Obsazení muzikálu zatím není známé, zveřejněno bude na počátku dubna. Dějištěm muzikálu se stane Purkrabský dvůr hradu Karlštejn, kde je naplánováno celkem 10 exkluzivních představení. Premiéra se uskuteční 1. července, derniéra 6. srpna. Hrad se rozezní slavnými melodiemi vždy v pátek a v sobotu večer.

Jen připomeňme, že muzikál Noc na Karlštejně vypráví příběh Karla IV. a jeho poslední ženy Alžběty Pomořanské, která se, i přes přísný císařům zákaz pobytu žen na hradě, právě na Karlštejn rozjede, aby zde alespoň na chvilku mohla strávit čas se svým zaneprázdněným mužem, byť pouze v mužském převleku.

Noc na Karlštejně vznikla jako divadelní hra Jaroslava Vrchlického, která měla premiéru již v roce 1884 v Národním divadle. I tato hra byla později v roce 1944 uvedena na nádvoří hradu. Později vznikl na námět hry stejnojmenný filmový muzikál od režiséra Zdeňka Podskalského. Naposledy hostil Karlštejn koncertní provedení muzikálu, během něhož vystoupili třeba Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Tereza Černochová či Ondřej Ruml.

Vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti TicketArt nebo na pokladně hradu Karlštejn. Seženete je za cenu od 99 do 590 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Státní hrad Karlštejn nabízí i další akce

Místo konání: Státní hrad Karlštejn

Více o "Noc na Karlštejně"

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!