Nejnovější články » Zajímavosti

Mystičtí čínští mniši se vrací do České republiky. Představí své schopnosti Shaolin

8.3.2016,

Po dlouhých sedmi letech zavítá do České republiky skupina patnácti mnichů pocházejících přímo z kláštera Shaolin. V rámci svého 20. jubilejního turné předvedou českému publiku fascinující dvě hodiny, které zasvětí do jejich mystických schopností.

Představení poukazuje na lidskou odolnost a podstatu ovládání sebe sama. Kromě toho poskytuje také pohled do rozvíjejících se nejvýznamnějších kultur v Číně. Návštěvníci se tak mohou během představení dozvědět, jak se děti staly mnichy, získávají také informace o životě mnichů a jejich historii.

Program osloví diváky všech věkových kategorií. Své si najdou jak děti, tak dospělí. Dominantní část programu byla nacvičena přímo v Číně. V České republice ji předvedou staří učitelé i studenti Shaolin. A na co se můžete těšit? Chybět nebude samozřejmě lámání trámu přes hlavu, ohýbání velkých kusů kovů, tlačení těžkých břemen oštěpy bez poranění a další kousky. To vše bude doprovázeno atmosférickou chrámovou hudbou.

Vystoupení Shaolin si mohli užít návštěvníci již na čtyřech kontinentech, kde se na ně přišlo podívat více než 3 miliony diváků. V zahraničí se tedy jedná o jednu z nejnavštěvovanějších akcí. Mniši tak ukazují po celém světě, co je možné se svým tělem dokázat. Samozřejmě se jedná o nejtvrdší trénink probíhající v délce až dvaceti let. Nepostradatelnou součástí je ale i duševní vývoj.

Mystické schopnosti Shaolin předvedou mniši jak v Čechách, tak na Moravě. V Praze se představí 4. dubnaKongresovém centru. Dne 11. dubna pak navštíví také brněnskou Halu Vodova. Vstupenky můžete objednávat již nyní v internetovém předprodeji.

Mniši pocházejí z kláštera, který se nachází provincii Henan ležící asi 700 kilometrů na jihozápad od Pekingu. Založil ho indický mnich Tamo, který přetlumočil budhistické učení do čínštiny a rozvinul tak zcela novou nauku. Jedná se o jeden ze směrů Zen Budhismu, jenž se soustředí především na harmonii těla a ducha.