Mystičtí čínští mniši se vrací do České republiky. Představí své schopnosti Shaolin

Mystičtí čínští mniši se vrací do České republiky. Představí své schopnosti Shaolin  

Po dlouhých sedmi letech zavítá do České republiky skupina patnácti mnichů pocházejících přímo z kláštera Shaolin. V rámci svého 20. jubilejního turné předvedou českému publiku fascinující dvě hodiny, které zasvětí do jejich mystických schopností.

Představení poukazuje na lidskou odolnost a podstatu ovládání sebe sama. Kromě toho poskytuje také pohled do rozvíjejících se nejvýznamnějších kultur v Číně. Návštěvníci se tak mohou během představení dozvědět, jak se děti staly mnichy, získávají také informace o životě mnichů a jejich historii.

Program osloví diváky všech věkových kategorií. Své si najdou jak děti, tak dospělí. Dominantní část programu byla nacvičena přímo v Číně. V České republice ji předvedou staří učitelé i studenti Shaolin. A na co se můžete těšit? Chybět nebude samozřejmě lámání trámu přes hlavu, ohýbání velkých kusů kovů, tlačení těžkých břemen oštěpy bez poranění a další kousky. To vše bude doprovázeno atmosférickou chrámovou hudbou.

Vystoupení Shaolin si mohli užít návštěvníci již na čtyřech kontinentech, kde se na ně přišlo podívat více než 3 miliony diváků. V zahraničí se tedy jedná o jednu z nejnavštěvovanějších akcí. Mniši tak ukazují po celém světě, co je možné se svým tělem dokázat. Samozřejmě se jedná o nejtvrdší trénink probíhající v délce až dvaceti let. Nepostradatelnou součástí je ale i duševní vývoj.

Mystické schopnosti Shaolin předvedou mniši jak v Čechách, tak na Moravě. V Praze se představí 4. dubnaKongresovém centru. Dne 11. dubna pak navštíví také brněnskou Halu Vodova. Vstupenky můžete objednávat již nyní v internetovém předprodeji.

Mniši pocházejí z kláštera, který se nachází provincii Henan ležící asi 700 kilometrů na jihozápad od Pekingu. Založil ho indický mnich Tamo, který přetlumočil budhistické učení do čínštiny a rozvinul tak zcela novou nauku. Jedná se o jeden ze směrů Zen Budhismu, jenž se soustředí především na harmonii těla a ducha. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Starez aréna Vodova nabízí i další akce

Místo konání: Starez aréna Vodova

Více o "galerie_mniši"

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!