Nejnovější články » Hudební novinky

Neskutečný nářez! Simple Plan navštívili Prahu

6.3.2016,

Na první březnový víkend letošního roku mnozí jen tak nezapomenou. Do České republiky po několika letech totiž opět zavítala kanadská punk rocková skupina Simple Plan, tentokrát v rámci světového turné k nové desce Taking One For The Team, která vyšla 19. února. Lístky byly vyprodány dlouho před koncertem a očekávání byla veliká. A Simple Plan dokázali, že právem, protože jejich vystoupení rozhodně stálo za to!

Okolo sedmé hodiny večer proudí z celé Prahy k Malé sportovní hale v Holešovicích stovky lidí. Všichni čekají na jediné: vystoupení legendárních Simple Plan, kteří zde mají představit svou nejnovější tvorbu (na své si snad přijdou ale i starší fanoušci, pamatující zejména dřívější desky jako Still Not Getting Any…). Naplní Pierre, Chuck David, Sebstien a Jeff všechna jejich očekávání?

Show krátce před osmou odstartují dvě předkapely, které mají fanoušky ještě před očekávaným vystoupením kanadských punk rockerů pořáně nabudit; The Bottom Line z Londýna a The Ghost Town z Kalifornie. Právě oni musí dostat netrpělivé fanoušky do té správné nálady, a to se jim rozhodně daří! Jejich vystoupení jsou energická a je vidět, že si to před publikem umí skutečně užít. Svá vystoupení končí za obrovských ovací, poté se však veškerá pozornost diváků upíná k právě přicháejícím Simple Plan. Ti okamžitě nastupují před rozvášněný dav se svou novou peckou „Opinion Overload“ a již během několika vteřin je jasné, že to bude nezapomenutelná show!

Jejich vystoupení bylo od začátku perfektní a rozhodně nezůstalo jen u zpěvu! Během více než hodinového koncertu Simple Plan ukázali, že Prahu skutečně milují, a to dokonce tolik, že se kvůli svým fanouškům naučili i něco málo česky. Pierre tak předvedl divákům svou češtinu, když jim za jejich oddanost téměř po každé písni poděkoval česky. Poklonu složil i místním dívkám, které podle něj patří mezi nejkrásnější na světě, a mezi jinými vyzdvihl oddanou příznivkyni Dominiku, která o Simple Plan spravovala v ČR vůbec první internetové forum! Navíc nezůstalo jen u jejich vlastních songů, ale SP předstoupili před nabitou koncertní halu i s dalšími známými songy (např. Uptown Funk od Marka Ronsona a Bruna Marse).

Kromě nejnovějších hitů zazněly i takové songy jako „Welcome To My Life“, „Crazy“ nebo „Perfect“, s nímž Simple Plan své velkolepé představení zakončili. Působivou atmosféru navíc dotvářely i skvělé vizuální efekty, hlavní dík však stále patří fanouškům, kteří doprovázeli svým zpěvem skupinu od začátku až do konce, čímž dojali nejen samotného Pierra, ale i ostatní členy kapely. Pokud jste tedy jejich vystoupení tentokrát náhodou nestihli, rozhodně nemusíte být smutní. Kapele se totiž v Praze moc líbilo (strávila zde dokonce i jeden den volna!) a Pierre fanoušky ubezpečil, že se brzy určitě zase vrátí!

Foto:facebook.com/simpleplancz