Třebíčský židovský festival - malé ohlédnutí

Třebíčský židovský festival - malé ohlédnutí 

Malé ohlédnutí za Třebíčským židovským festivalem

Pro letošní rok jsou tři festivalové dny s židovskou tématikou již minulostí. Jako malé ohlédnutí za jeho sedmým ročníkem jsem položila programové vedoucí MKS Třebíč Ivaně  Řídké následující otázky:

Nabídl festival nějakou novinku, která se v minulých ročnících neobjevila?

Letošní novinkou byla street performance Létajícího rabína v uličkách židovské čtvrti, která se setkala s velice příznivým ohlasem. Poprvé jsme měli možnost na festivalu přivítat dětský divadelní soubor.

Kolik návštěvníků festival hostil?

Počet návštěvníků lze těžko odhadnout, ale pokud máme soudit podle zaplněnosti sálu na jednotlivých akcích, tak zájem byl o hodně větší než v loňském roce.

Jak byste vyjádřila ohlédnutí za letošním festivalem?

Vyjádřila bych to jedním slovem – spokojenost. Vyplývá z ohlasů lidí, kteří na festivalu pobývali po celou dobu. Je to pro nás zároveň důvod v pořádání festivalu i nadále pokračovat.

Co byste chtěli zlepšit v příštím roce? Například, co Vás inspirovalo z ohlasů návštěvníků?

Přesto, že jsme festivalu věnovali velkou energii při jeho propagaci, chceme ji ještě rozšířit a festival dostat do povědomí co nejširší veřejnosti nejen v naší republice, ale i v zahraničí.
Poznámka na konec: Myslíme si, že by si festival zasloužil daleko větší pozornost ze strany médií.

Věřme, že pořadatelé budou při výběru a sestavování programu příštího ročníku úspěšní a přejme jim přízeň diváků i větší náklonnost médií.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!