Vyhlášení Hudebních cen Žebřík proběhne již za týden! Nejvíce šancí mají kapely Kryštof a Chinaski

Vyhlášení Hudebních cen Žebřík proběhne již za týden! Nejvíce šancí mají kapely Kryštof a Chinaski  

Slavnostní hudební show ankety Žebřík, během které budou předány ceny těm nejlepším tuzemským hudebním interpretům, se uskuteční v pátek 11. března v Plzni. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavá hudební vystoupení i na moderátorskou dvojku Barboru Polákovou a Tomáše Hanáka.

V nominacích 24. ročníku Hudebních cen Žebřík nejvíce bodovaly kapely Kryštof a Chinaski, které získaly nominace hned ve čtyřech kategoriích. O jednu nominaci méně pak obdrželo duo Slza a zpěvačka Barbora Poláková. Z dvou nominací se mohou těšit Aneta Langerová, David Koller a skupina Tata Bojs. Šanci mají ale také Mandrage, Xindl X, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Jelen, Mydy Radycad a mnoho dalších. „Sestava nominovaných je celkem obsáhlá a rozmanitá, očekávaná jména doplňuje i pár nováčků a drobných překvapení,“ komentuje výsledky hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Chybět nebude ani předání ocenění za Akci roku. O něj se letos poperou festivaly Colours of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní či koncertní šňůra kapely Kryštof Srdcebeat. Vyhlášen bude také nejlepší český film. Nominovány byly snímky Domácí péče, Kobry a užovky, Padesátka, Ztraceni v Mnichově a dokument kapely Imodium Autentik. Ti nejlepší v každé kategorii pak vyhrají originální sošky z dílny Václava Česáka.

O vítězích v nejrůznějších kategoriích mohli hlasovat nejen hudební fanoušci na internetových stránkách do 1. února. Nyní tedy nezbývá už nic jiného, než si počkat na finálový večer 11. března, jenž se odehraje se v plzeňském DEPU2015. Kromě vyhlášení vítězů se mohou návštěvníci těšit i na zajímavá hudební vystoupení.

Své velké turné odstartuje na Žebříku slovenská kapela No Name a vůbec první mimopražské vystoupení zde odehraje Barbora Poláková se svou kapelou. Do Plzně zavítají letos poprvé i Tata Bojs, kapel Jelen i zpěvačka Kateřina Marie Tichá. Chybět nebude ani elektroswingová partička Mydy Radycad. Všechny milovníky rapu pak jistě potěší vystoupení Marpa & Trouble Gangu, kteří představí nové album i skvělou show.

K dispozici bude i druhá Red Bull Stage, která nenechá chladnými především všechny fanoušky taneční muziky. Své umění zde předvedou třeba DJ Friky a Mark Freetchy, DJ Robot + Radimo, DJ Rockstar a další. Po vyhlášení výsledků bude následovat afterparty, která bude pokračovat až do brzkých ranních hodin.

Pokud se chcete Žebříku zúčastnit i vy, vstupenky seženete v internetovém předprodeji za 350 korun. K dispozici jsou také speciální VIP pasy, které navíc zahrnují i přístup do VIP lounge, bezplatnou konzumaci ve VIP zóně a vstup na oficiální afterparty.

Foto: Petr Tibi

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Depo2015 nabízí i další akce

Umělci: , , , , ,

Místo konání: Depo2015

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!