Ostravské studentské svátky jara nabídnou pět scén a bohatý doprovodný program

Ostravské studentské svátky jara nabídnou pět scén a bohatý doprovodný program 

Přestože astronomické jaro začíná až 20. března, to meteorologické nastalo již na začátku tohoto měsíce. A s příchodem jara se tradičně pojí i příprava studentských svátků – majálesů. O ten svůj nepřijde letos ani Ostrava. Tamní studenti totiž „rubou“ již dvaadvacátý ročník, který nabídne pět scén pro milovníky nejrůznějších hudebních žánrů.

Dvaadvacátý ročník hudebního festivalu chystá letos pro návštěvníky několik změn, co se prostoru a scén týče. Ostravská studentská oslava jara se uskuteční 4. května v Dolní oblasti Vítkovic. Doprovodný program bude ale probíhat po celý duben. Organizátoři chystají koncerty, literární akce, odpočinkové i sportovní aktivity.

Pro hudební fanoušky bude připraven bohatý hudební program, ze kterého si vyberou fanoušci všech žánrů. „Hlavní scéna se opět zaměří na známá jména a interprety, která lidi baví a na pořádné outdoorové akci nesmí chybět. I letos vystoupí také vítěz ostravského kola University Band Contest,“ uvádí hlavní dramaturgyně Barbora Žembová, „součástí programu je také alternativní scéna, kde jsme dali prostor zástupcům mladé ostravské scény a také zajímavým kapelám z ČR i Slovenska.“

Majáles nabídne také Red Bull Tour Bus, odpočinkovou zónu i scénu s pestrým divadelně literárním programem. O kvalitní hudební program se postarají interpreti, jako jsou formace Slza, Vypsaná fixa, Poletíme?, Skyline, DJ Smack a další. Pořadatelé dají prostor i méně známým kapelkám a projektům. Zahrají Circus Problem, PeterPanComplex, Noisy Pots, KRANG a Wild Tides.

Ostravský Majáles se letos uskuteční na jiném místě, než bývá obvyklé. „Rekordní loňská návštěvnost nás utvrdila v tom, že areál pod Vysokou pecí již není pro Majáles dostačující. Věřím, že jsme udělali krok správným směrem a návštěvníci tak budou mít prostor pro odpočinek i zábavu,” říká hlavní organizátorka Veronika Snopková. Festival tak proběhne v areálu, který se rozprostírá na louce podél Jantarové stezky a Dolu Hlubina.

Majálesový program bude zahájen ale už 6. dubna, kdy se na Masarykově náměstí uskuteční program pro děti i dospělé, benefiční venčení pejsků z útulku či ochutnávka netradiční kuchyně. Jako symbol odstartování studentského svátku jara proběhne vypouštění balónků. V průběhu dubna se pak uskuteční Literární noc v centru Ostravy nebo Rock’n‘Majáles, jenž se odehraje v areálu porubských kolejí. Tradiční Majálesový průvod v maskách se uskuteční přímo v den konání Majálesu.

Vstupenky jsou k dispozici již nyní. Seženete je v internetovém předprodeji za cenu 120 korun. Akční cena trvá ale jen do konce března, pak se budou lístky zdražovat. Na místě zaplatíte za vstup 200 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!