Nový Prague Metronome Festival přivítá rockovou legendu Iggyho Popa

Nový Prague Metronome Festival přivítá rockovou legendu Iggyho Popa 

Pořadatelé oblíbené akce United Islands na letošní červen připravují novinku v podobě hudebního festivalu Metronome. V rámci dvoudenního festivalu, který se uskuteční od 25. do 26. června v Praze na holešovickém Výstavišti a přilehlé Stromovce, vystoupí zahraniční hvězdy Iggy Pop, Foals či The Kooks, ale také čeští interpreti jako J.A.R., Richard Müller či Mydy Rabycad.

Praha už se možná na pokraji léta dostane na mapu největších hudebních akcí Evropy. Festival Metronome uvede slavné interprety v čele s Iggy Popem, který se do tuzemska vrací po 8 letech. Britští indierockeři Foals přivezou své aktuální album What Went Down. Na scéně se objeví i jejich krajané The Kooks a čtveřici zahraničních headlinerů doplní kapela Crystal Fighters.

Z českých headlinerů se můžete těšit na vystoupení J.A.R. s gospelovým sborem nebo na dvojici Ivan Král – Jiří Suchý, kteří se na open-airu ukážou vůbec poprvé. Na pódiu se předvede i Richard Müller, unikát českého electroswingu Mydy Rabycad či skupina Ghost Of You řadící se žánrově k psychedelickému popu.

Záštitu festivalu udělila pražská primátorka Adriana Krnáčová: „Ostatní vyslyšeli mé volání, aby se něco podobného jako Sziget v Budapešti uskutečnilo tady v Praze,“ vyjádřila se primátorka. A proč se festival jmenuje podle slavného pražského kyvadla? „Metronom je symbol porevoluční doby. Původně jsme akci plánovali umístit na Letenskou pláň, nakonec jsme však uvítali nabídku města pořádat ji na Výstavišti, které je prostornější,“ vysvětlil organizátor festivalu David Gaydečka.

Vstupenky jsou již k dostání v předprodejní síti TicketPro a GoOut, jednodenní vstupné činí 1200 Kč, dvoudenní 1600 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!