Žižkovská noc 2016 se kvapem blíží. Co si nenechat ujít?

Žižkovská noc 2016 se kvapem blíží. Co si nenechat ujít? 

Pouhé tři týdny zbývají do největší zimní hudební události v hlavním městě. O „zboření“ pražské čtvrti Žižkov se pokusí přes tři stovky interpretů, kteří vystoupí na šedesáti scénách ve dnech 17. až 19. března 2016. Program šestého ročníku festivalu nabídne i divadelní inscenace či literární setkání.

Rozmanitý program kultovní Žižkovské noci letos již tradičně představí jak české, tak i zahraniční hudební interprety. Svou účast potvrdila např. pražská kapela Hentai Corporation řadící se k trash’n’rock’n’rollu, skapunková skupina Fast Food Orchestra, raperská hvězda Paulie Garand, legendární skladatel písní k filmu Šakalí léta Ivan Hlas nebo třeba drzé brněnské duo Čokovoko.

Novinkou letošního ročníku je „DJská Žižkovská noc“, kterou si vybojovali věrní fanoušci akce. Dočkáte se nahrávek napříč celým elektronickým spektrem, od drum’n’bassu, techno, house přes breakbeat, dubstep či ambient až po ty nejokrajovější subžánry. Na programu je mimo jiné také Žižkovský Market, který najdete v prostorách rondokubistického divadla Venuše ve Švehlovce.

Speciální divadelní a literární sekci můžete navštívit v pátek 18. března, začíná již ve 14 hodin. Představí se tak divadelní spolky SPITFIRE COMPANYVOSTO5, loutkové alternativní divadlo Buchty a loutky a mnoho dalších. Na poli literatury se ukážou osobnosti jako David Vávra, Petr Šabach nebo Petr Janeček se sbírkou novodobých mýtů Černá sanitka.

Ve čtvrtek zaplatíte dobrovolné vstupné, jednodenní vstupné na pátek činí 200 Kč, dvoudenní na pátek a sobotu 300 Kč. Časy vystoupení jednotlivých interpretů budou zveřejněny pár dní před začátek festivalu, program zatím můžete sledovat na oficiálních stránkách festivalu či na Facebooku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!