Na pódium Divadla Broadway se vrátila krásná Angelika. Představila se v nových kulisách

Na pódium Divadla Broadway se vrátila krásná Angelika. Představila se v nových kulisách 70%

Obnovená premiéra muzikálu Michala Davida Angelika se uskutečnila ve čtvrtek 18. února v pražském Divadle Broadway. Během slavnostního představení se návštěvníkům představilo staronové obsazení, zbrusu nové kulisy a téměř o třetinu zkrácená muzikálová verze.

První návštěvníci zhlédli muzikál Angelika již v roce 2007, nyní po devíti letech přichází jeho nové ztvárnění, v němž převzal režijní taktovku dle koncepce Jozefa Bednárika režisér a choreograf Libor Vaculík. „Beďo byl můj dobrý kamarád, v podstatě jsme to režírovali a vymýšleli spolu. Někdy jsem měl jiné názory, ale musel jsem ustoupit. Teď máme třeba úplně novou scénu, šijí se nové kostýmy. Každopádně nějaké věci zůstaly tak, jak jsme je vymysleli spolu,“ vysvětluje Libor Vaculík změny, které nové zpracování přináší.

V hlavní roli Angeliky se alternují zpěvačky Kamila Nývltová, Michaela Gemrotová a Alžběta Bartošová. V roli Peyraca se představí již osvědčení Josef Vojtek a Marian Vojtko. V muzikálu se objeví i mnoho nových tváří, jako jsou například Olga Lounová, Yvetta Blanarovičová, Josef Vágner, Jan Kopečný či Markéta Procházková. Z původního obsazení „zbyli“ třeba Radka Fišarová, Tomáš Trapl, Vilém Čok nebo Ali Amiri.

Zkrácená verze diváky sice nenudí, ale celkově muzikálu spíše uškodila. Není zde žádný prostor pro rozpracovávání psychiky postav, což sice u muzikálů pokulhává obecně, ale v krátké Angelice je to extrémní. Postavy přijdou, odzpívají jednu či dvě písničky a odcházení neznámo kam, případně brzy umírají. Původní verze přinášela propracovanější příběh, kterému neškodila ani velmi dlouhá délka představení.

Muzikál Angelika je postavený vlastně na jedné jediné hlavní postavě, která se z pódia téměř nehne. Od zpěvaček, které roli Angeliky ztvárňují, to vyžaduje výborné výkony a silný hlas, jelikož představení potáhnou od počátku až do konce. Zde je nutné podotknout, že Michaela Gemrotová sice při premiérovém představení předvedla několik vynikajících sólových výkonů, především v písni A tak Bože přání mám, celkově byl ale její výkon spíše slabší. Mnoho písní vyznělo spíše do ztracena a i její herecký výkon byl místy nedůvěryhodný.

Z Peyraca se stala vedlejší role, Josef Vojtek ji však ztvárnil dobře. Dobré, i když ne stoprocentní performance, předvedli také Yvetta Blanarovičová a Peter Pecha.  Hodnocení muzikálu ale zvedají především výkony skvělého Jana Kopečného v roli NIcolase, Tomáše Trapla v roli Degréze a Markéty Procházkové, která ztvárnila roli vyznavačky černé magie Montespan.

Premiérové představení bylo na emoce poměrně chudé. To, co mně vhánělo během původní verze slzy do očí, mě nechávalo nyní téměř chladnou. I přesto se ale stále jedná o muzikál s krásnou hudbou, dobrými choreografiemi i nádhernými kostýmy. Kulisy jsou vymyšleny vkusně a jednoduše. Oceňuji především absenci kýčových projekcí, které se v Divadle Broadway stávají stále častěji nepostradatelnou součástí představení.

Foto: Marián Juskanin 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!