Glen Hansard vystoupí třikrát v České republice. Doprovodí ho Markéta Irglová

Glen Hansard vystoupí třikrát v České republice. Doprovodí ho Markéta Irglová  

Do Prahy a do Brna dorazí v březnu irský hudebník Glen Hansard, který představí českým fanouškům nejnovější desku Didn’t He Ramble. Pro návštěvníky si připravil překvapení – na koncertech ho doprovodí česká zpěvačka Markéta Irglová, s níž stál na společném pódiu naposledy v roce 2010. Oscarové duo je zpět!

Markétou Irglovou pojí Glena Hansarda nejen společná hudební minulost, ale také účinkování v irském snímku Once, za kterého získala dvojice i prestižního Oscara. Pochází z něho také jejich slavný hit Falling Slowly. Česká zpěvačka během koncertů odehraje svůj vlastní čtyřicetiminutový set, během kterého představí průřez alby Anar a Muna. Kromě toho se objeví také jako host Glenova programu.

Kromě Irglové doprovodí Glena během koncertů více než desítka hudebníků. Návštěvníci se mohou těšit na jeho spoluhráče z The Flames i na Ruth O’Mahony Brady, která je doprovodí na piáno. Součástí představení budou ale i smyčce a dechová sekce. Kombinace těchto nástrojů slibuje působivou hudební show, kterou doplní skladby o autorově vnitřním pocitovém světě. „Jsou to písně o tom, že je třeba vidět to dobré v každém dni, co jsme od života dostali. Každý den našeho života je příležitost podívat se na věci z jiné perspektivy. Každý den je o naději,“ říká Glen Hansard.

Vystoupení bude tedy založeno především na novém albu Didn’t He Ramble, na němž se Hansard posouvá trochu jiným směrem. „Folkově čistá zpěvnost vycházející z irské hudební tradice a Hansardův typicky dynamický projev, ve kterém se střídají klidné pasáže s výbušnými až nespoutanými vstupy, byla doplněna zvukem a jemnými vlivy tradice americké, vycházející z písničkářství 60. let, ale také country, jazzu a soulu,“ láká promotér koncertu Marek Irgl.

Sérii tří českých koncertů odstartuje Glen Hansard v brněnském Sonu v neděli 6. března. Dva pražské koncerty se uskuteční v Divadle Archa o víkendu 12. a 13. března. Vstupenky jsou stále k dispozici v internetových předprodejích. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Glen Hansard vystoupí třikrát v České republice. Doprovodí ho Markéta Irglová Glen Hansard vystoupí třikrát v České republice. Doprovodí ho Markéta Irglová
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Archa nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Divadlo Archa

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!