Ellie Goulding přivezla do Prahy téměř dvouhodinovou popovou smršť

Ellie Goulding přivezla do Prahy téměř dvouhodinovou popovou smršť 70%

Na sobotu 30. ledna netrpělivě čekali všichni milovníci moderního britského popu. Do České republiky totiž dorazila zpěvačka Ellie Goulding, která chtěla po vyprodaném Sasazu dobýt i pražskou O2 arenu. Tu se jí však podařilo roztančit až posledními hitovkami.

Ellie Goulding naposledy potěšila své české fanoušky v dubnu 2013, kdy odehrála úspěšný koncert před nacpaným Sasazu. Nyní se vrátila zopakovat svůj úspěch také do O2 areny. Zpěvačku zde uvítaly tisíce nadšených fanoušků a (především) fanynek. Čekala je téměř dvouhodinová show, během níž Ellie Goulding vystřídala nejen několik šatů, ale také různé hudební styly. Kromě popových hitů ukázala, že jí sluší i elektrická kytara a „tvrdší“ rytmy.

Půvabná blondýnka s vynikajícím hlasem nastoupila na pódium ve velkém stylu. Fanoušky pozdravila pěkně z výšky, kdy na vysuté plošině vyjela zpod obrovských látek, které zpočátku zdobily pódium. Návštěvníci v té době věděli, že je čeká pravděpodobně pořádná show. Ta však zůstala nedotažená, založená především na velkých projekčních plochách, které tvořily pozadí scény. Na nich se kromě vkusných projekcí objevovaly stále častěji také neuvěřitelně kýčovité smyčky, jež vytvářely z nějakých songů spíš cirkusová vystoupení. K tomuhle typu muziky se bezesporu barevné a velkolepé projekce hodí, vše se dá udělat ale s citem a efektně.

Co se týče pěvecké stránky, není mladé zpěvačce co vytknout. Nezaměnitelný hlas v kombinaci s melodickými songy neměl chybu. Na pódiu působila navíc velmi přirozeně, neobtěžovala se s žádnými zbytečnými choreografiemi a spíše se spoléhala na pobíhání po pódiu a milé úsměvy. Jelikož si ale Ellie Goulding nechala většinu svých známých hitů až na poslední část vystoupení, dlouho se jí nedařilo nacpanou O2 arenu rozpohybovat. Kromě prvních řad u pódia zůstávali návštěvníci dlouhou dobu neteční a objevovalo se u nich maximálně tak pohupování v kolenou a pokyvování hlavou.

Zpěvačka se navíc místy na velkém pódiu před mamutími projekcemi úplně ztrácela. Přitom nebyly vůbec nutné. K jednomu z nejpůsobivějších vystoupení celého koncertu stačila jen akustická kytara, jednobarevná statická světla a úžasný pěvecký výkon. Během písně Devotion navíc návštěvníci hromadně rozsvítili baterky na mobilech a O2 arena byla najednou celá osvětlená i bez ostrých reflektorů.

I přes výše zmíněné výtky nabídla Ellie Goulding svým fanouškům skvělé vystoupení, na které budou určitě dlouho vzpomínat. Závěr koncertu byl skutečně působivý, hit střídal ještě větší hit, aby se nakonec došlo ke kompletnímu vrcholu. Nikoho asi nepřekvapí, že jím bylo živé podání písně Love Me Like You Do, při níž nevydržel v klidu už téměř nikdo. Prostě důstojná tečka za celým večerem! 

Foto: facebook.com/elliegoulding

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!