Little Simz o korunu nepřišla. A chce se vrátit

Little Simz o korunu nepřišla. A chce se vrátit 

Měsíc před svými dvaadvacátými narozeninami vystoupila v pražském Chapeau Rouge Simbi Ajikawo AKA Little Simz, nejdiskutovanější představitelka současné britské rapové scény. Předčasný dárek nadělila nejen sobě, ale i svým fanouškům. Interakci s publikem zvládla Little Simz na výbornou a rovněž se postarala o to, aby v pověstném pražském podniku bylo pro jednou zase pěkně horko.

Do hlavního města přijela Simz v rámci tour ,,Ne tak docela malá“ (pro nezasvěcené – měří 175 cm). Představila svůj debut A Curious Tale of Trials + Persons, který spatřil světlo světa v září 2015.  Přestože se raperka věnuje hudbě odjakživa a na kontě má několik mixtapů i EP, dostala se do širšího povědomí teprve prvním konceptuálním albem. 

Po strop narvaný klub rozehřál DJ C. Monts do takové míry, že od půl jedenácté mohl na mixážním pultu smažit vajíčka. Do všudypřítomné výhně vstoupila očekávaná interpretka. Její outfit - modrý overal připomínající montérky – dával tušit, že do kotle sama ještě přiloží.   

Hvězda severního Londýna zahájila koncert skladbou Persons a hned bylo znát, že má v Čechách svou základnu příznivců. Vystupovala příjemně - člověk si ji snadno dokázal spojit s fotografií na propagačním letáku v růžových barvách. Je to ale vše, co Little Simz nabízí? Všichni byli přirozeně zvědaví na její asertivní, sebevědomý rap. 

Vystrkovat rohy začala Simbi při autentickém dubstepovém songu Gratitude ft. The Hics. Poté, co roztančila a rozezpívala přítomné, navázala písní God Bless Mary věnovanou sousedce Mary. Podle jejích slov byla Mary roky nucená přes stěnu poslouchat, jak Little Simz piluje své vokály. Zanedlouho sborem děkovalo Mary celé obecenstvo.

Vůbec největší ohlas měla skladba Dead Body, při které Little Simz vyrazila do davu a chvíli rapovala uprosřed publika. Když se vrátila na pódium, její plán zakončit vystoupení vzal rychle za své. Splavené publikum si žádalo přídavek a královna rapu nenechala diváky dlouho čekat. Odložila část své montérkové výstroje a s ní i poslední známky ostychu. Zazněla skladba Devour z alba E.D.G.E, která patřila k  vrcholům večera. Následovalo dalších 5 písní, mezi nimi třeba The Hamptons, při níž se sama doprovázela na elektrickou kytaru nebo drsnější ,,Intervention“. Poté poděkovala za vřelé přijetí a diváky potěšila prohlášením, že v Čechách nebyla poprvé ani naposledy.                                                                                                                 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Chapeau Rouge nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Chapeau Rouge

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!