Titanic připlouvá do České republiky. Představí ho velkolepá výstava

Titanic připlouvá do České republiky. Představí ho velkolepá výstava  

Kdo by neznal nejslavnější parník světa, který během své první plavky přes Atlantik 1. dubna 1912 ztroskotal kvůli srážce s ledovcem? Osudy legendárního Titaniku a jeho pasažérů představí světová výstava, která se ze slovenské Bratislavy přesouvá do České republiky. Držte si klobouky, protože plavba vašeho života právě začíná!

Své brány otevře velkolepá expozice 10. února v areálu PVA Letňany. Návštěvníci se mohou těšit nejen na informace okolo legendárního parníku, ale také o bouřlivém období technických objevů počátku 20. století. Výstava zasazuje plavbu Titaniku do historických souvislostí, vykresluje společenskou a politickou situaci v Evropě i ve světě.

Výstava je pojata velmi originálně a zážitkově. Každý návštěvník získá při „nalodění“ na palubu speciální palubní vstupenku s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku při jeho první plavbě, během níž zahynulo přes 1 500 osob, skutečně cestoval. Člověk pak prožije celou expozici tak, jako by byl skutečným členem tehdejší posádky či účastníkem katastrofální plavby.

Velkým lákadlem jsou samozřejmě originální artefakty vylovené ze slavného vraku na dně oceánu. Nechybí vybavení lodi, nábytek, porcelán, ale ani osobní předměty cestujících – šperky, kabelky či části oděvů. Návštěvníci si budou připadat jako uvnitř slavné lodi díky dokonalým rekonstrukcím kajut, strojovny či jídelny.

„Za projektem světové výstavy Titanic stojí společnost RMS Titanic, jež má výlučná práva na vyprošťování předmětů z vraku Titaniku. Naší firmě se však podařilo dohodnout rozšíření výstavy o tzv. českou stopu na Titaniku. Zjistili jsme, že mezi pasažéry a posádkou byli Češi. Na výstavě tak přibyla samostatná expozice věnující se těmto dávným hrdinům,“ říká Lucie Nouzová, ředitelka marketingu pořadatelské firmy JVS GROUP.

Na palubu Titaniku můžete vstoupit od 10. února do 30. června každý den od 9 do 20 hodin. Vstupenky seženete již nyní v předprodeji síti Ticketart. Cena lístku činí pro dospělou osobu 300 korun ve všední dny, o víkendu si pak návštěvníci ještě o padesát korun připlatí. K dispozici jsou také dětské, studentské i rodinné slevy. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

PVA Expo Praha nabízí i další akce

Místo konání: PVA Expo Praha

Více o "Titanic"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!