Kapele Imagine Dragons velké haly sluší. Dokázala to v O2 areně

Kapele Imagine Dragons velké haly sluší. Dokázala to v O2 areně 80%

Když byla kapela Imagine Dragons naposledy v České republice, vítalo ji nacpané Sasazu, kam se její koncert kvůli velkému zájmu přesunul z menšího prostoru klubu Roxy. Po necelých třech letech se opět představila českým fanouškům. Tentokrát přicházela na pódium za obrovského jásotu vyprodané O2 areny.

Je sobota 16. ledna a do pražské O2 areny se valí tisíce lidí. Jejich cílem je koncert americké skupiny Imagine Dragons, která do České republiky přijíždí v rámci turné Smoke + Mirrors, během něhož představuje návštěvníkům nejen své ověřené známé hity, ale také písně z nejnovější stejnojmenné desky. Ohledně akce jsou velká očekávání, jelikož je beznadějně vyprodáno.

Koncert startuje přesně v osm hodin večer. Jako první na pódium přibíhají členové kapely Sunset Sons, kteří se mají postarat o rozjezd celého koncertního večera. Jejich písně jsou energické, hlas zpěváka zajímavý a u nedočkavých fanoušků si získávají stále větší pozornost. Když však dohrají svůj set, nikdo neprotestuje a nikdo nežádá přídavek. Vždyť právě přichází na scénu kapela, kvůli které sem všichni přišli. Imagine Dragons začínají hrát.

Po prvních několika písních jsem trochu rozpačitá. Začátek koncertu nemá takovou energii a výkony nejsou zdaleka takové, jaké bych od kapely, která dokázala vyprodat O2 arenu, očekávala. Obrovská změna však přichází po písni „I’m So Sorry“, která nastartuje pořádně nejen obrovské publikum, ale také samotné Imagine Dragons. Právě od této písničky jakoby kapela ožila. Podání písně „Gold“ je dechberoucím zážitkem, který dokážou předčít už jen famózní výkony během songu „Demons“. I zbytek playlistu je podán velmi uvolněně, hudebně i pěvecky dokonale.

Velkým plusem celého koncertu se stává úžasná a vkusná scéna, kterou podtrhují do detailů promyšlené světelné efekty. Jednoduché scéně pak dominuje několik protáhlých zrcadel, která se však během písní mění v projekční plochy. Světla i projekce výborně dotváří tempo i atmosféru jednotlivých písní a dělají z koncertu bohatou vizuální podívanou.

Celé vystoupení je navíc pojato velmi přirozeně a nenuceně. Kvarteto členů je oblečeno úplně běžně, jako kdyby si zrovna vyšli do města na nákup. Zpěvák se zubí od ucha k uchu, přijímá od fanoušků „dárky“ v podobě české vlajky a fanouškovské plachty, kterou si neváhá hodit přes krk a poskakovat s ní během songu „I Bet My Life“. O žádné nacvičené choreografii se určitě nedá mluvit. Zpěvák tak roztomile poskakuje po pódiu, někdy si klekne, někdy podává ruce fanouškům, jindy lítá ze strany na stranu. Rozhodně na programu není žádné slaňování z provazů, létání na laně a podobné kratochvíle.

Koncert kapely Imagine Dragons se i na slabší rozjezd povedl. Skupina předvedla známé naposlouchané písně i novinky z posledního alba. Některé songy předvedla v jiném aranžmá, jindy spojila více skladeb do jedné. Rozhodně se tedy nejednalo o nějaký stereotypní zážitek. Ukázala tak, že dokáže zaujmout a zaplnit hudbou, zpěvem i atmosférou nejen malé kluby, ale také obrovské koncertní haly, které jejich muzice navíc neuvěřitelně sluší. Snad se tedy do České republiky Imagine Dragons opět co nejdříve vrátí, aby si mohli jejich vystoupení užít i fanoušci, na které se tentokrát během rychlého skupování lístků nedostalo.

Foto: facebook.com/Imagindragons

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!