Nejnovější články » Umění

Česká raw food: povídání o novém trendu se spoustou receptů

7.1.2016,

Kolektiv autorů složených z pěti českých odvážlivců, jež zasvětili svůj život podnikání v oboru živé stravy. A doplnili svá povídání stovkou receptů. Celkově pak publikace působí jako silně motivační. Proč? Protože se dozvíte nejen o tom, jak si zdravě „uvařit“ a vpašovat tak do svého jídelníčku mimořádně zdravé potraviny, ale také o vůli a cílevědomosti lidí, kteří začali podnikat v takto průkopnickém oboru.

Klobouk dolů. Je to totiž i o pádech, krachu, a opětovných začátcích. Vývoj tohoto trendu se nedal u nás uspěchat  a svou roli hráli jistě i ti, kteří se věnují internetové propagaci vitariánství. Cesty, kterými se jednotliví autoři vydávali, jsou různé a pokaždé skončili u pocitu osobní spokojenosti a jim samým se do jisté míry stalo vitariánství životním stylem.

Však právě proto se tu chlubí svými recepty, které lze bez ostychu zařadit mezi TOP, LUXUS.

Od nejjednodušších, ale chuťově vymazlených, až po poměrně složité pokrmy, které se potom stávají opravdovou delikatesou. Jak vytvořit raw chleba, jak vytvořit omáčky… zaujal mne slunečnicový tataráček, což je lahůdka, kterou využijí i nevitariáni. Mnoho receptů je inspirujích a tak chutných, že se k nim po jednom pokusu určitě vrátíte!

Kouzlo živé stravy spočívá v obrovském náboji energie, kterou po konzumaci takového jídla získáte. Je to skvělý regenerační a detoxikační jídelníček, osvěžíte se jím v létě i v zimě. Knihy s touto tématikou by neměly chybět nikde. Protože raw food má velký potenciál léčit a hojit lidské tělo. A to minimálně čas od času, potřebuje každý.

Vydalo IFP Publishing, 2015, www.ifp-publishing.cz