Kniha Trasgu a jeho kamarádi vás poučí, ale i pobaví!

Kniha Trasgu a jeho kamarádi vás poučí, ale i pobaví! 

„Trasgu a jeho kamarádi. Vítejte v Asturii“ je jednou z mála dvojjazyčných naučných knih, která splňuje vše, co autoři v předmluvě slibují. Dozvíte se něco o Asturii, pobavíte se a zároveň se naučíte něco nového!

Španělsko se dělí na sedmnáct autonomních oblastí, a právě jednou z nich je i Astrurias, o které kniha pojednává. Najdete ji na severním pobřeží Pyrenejského poloostrova, částečně izolovanou od ostatních regionů. Díky její geografické poloze se zde tak zachovalo mnoho mýtů, legend a zvyků, které se často vymykají vžité představě o Španělsku.

Autoři Manuel Diaz-Faes González a Ludmila Mlýnková se rozhodli čtenářům představit mytologické bytosti, které úzce s Astorií souvisí. Seznámíte se tak se skřítkem Trasgu, nádhernou nymfou Xanou, Nuberu či Ventolínem, kterého je velmi těžké zahlédnout. Má na starosti vánek či drobný déšť, ale také pomáhá uspávat děti!

A pokud se budete chtít vydat do Asturie, autoři si pro vás připravili také glosář typických asturských výrazů a další praktické rady, které vás na návštěvu Asturie připraví.

Kniha Trasgu a jeho kamarádi má hned několik plusů. Prvním je přiložené CD, díky kterému si můžete natrénovat nejen poslech, ale také zkontrolovat svoji výslovnost. Tím dalším je její dvojjazyčnost. Španělský text se nachází na straně levé, vedle něj je pak český překlad. Čtenáři tak nemusí hledat slovíčko, které neznají, ve slovníku – stačí se podívat na vedlejší stranu. Na konci každé kapitoly se pak nachází gramatická část, ve které si zkontrolujete získané znalosti o Asturii.

Manuel Diaz-Faes González a Ludmila Mlýnková v předmluvě sice zdůrazňují, že je kniha určena lidem se všemi úrovněmi španělštiny, ve skutečnosti bych ale knihu doporučila spíše mírně pokročilým, až pokročilým.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!