O 20 let starší, o pár kilo těžší. Iné Kafe však dokázali, že „na funkci to nemá vliv“

O 20 let starší, o pár kilo těžší. Iné Kafe však dokázali, že „na funkci to nemá vliv“ 

Iné Kafe letos slaví 20. výročí, a tak na závěr roku připravili speciální 4x4 turné s heslem „4 ALBUMY / 4 KONCERTY / 4 ÚZEMIA / 4 MESIACE“. A završili ho ve středu 16. prosince v pražském Lucerna Music Baru.

První dojmy z pražského koncertu Iného Kafe? Užila jsem si ho. A zároveň mě přepadla i trocha nostalgie. Přeci jen slaví 20 let a stárneme všichni… Už je to dávno, co jsem je viděla snad poprvé naživo v příbramském Simplu, ten už ani neexistuje. Ach jo… Na druhou stranu mě mile překvapilo, že publikum zůstává kapele věrné, to bylo v Lucerně znát.

Nemůžu na začátek nezmínit předkapelu Slice of Bread, rock-metalovou partu ze slovenské Rimavské Soboty. Jak to u předkapel většinou mívám, mě kluci ani nenadchli, ani neurazili. Hráli dobře, i když stylově mi to osobně moc nesedělo.

Jak Iné Kafe avizovali, v rámci zimního turné přichystali čtyři koncerty ve čtyřech městech (v Brně, Ostravě, Bratislavě a nakonec v Praze) a na každém z nich přehráli jedno celé album a další skladby v 90minutové show. A jak slíbili, tak udělali ‒ na pražský Lucerna Music Bar připadlo album Bez udania dôvodu. Pánové to hned od začátku rozbalili naplno a nutno pochválit i speciálního hosta, kytaristu z Rybiček 48, který byl s kapelou bezvadně sehraný.

Po odehrání celého alba jsme nebyli ochuzeni ani o další pecky z bohatého repertoáru a přídavky. Atmosféra byla skvělá, publikum zpívalo s kapelou každou písničku (výborná byla třeba Krvavá blondina) a jeden z nejsilnějších momentů přišel tradičně při „ploužáku“ Spomienky na budůcnosť. I když… Jedna z divaček bude asi vzpomínat na jinou chvíli, byla totiž požádána na pódiu o ruku (nikým z kapely, nýbrž svým přítelem samozřejmě). Naštěstí pro něj řekla ano :-)

Jak Iné Kafe na závěr naznačili, po letošním nabitém jubilejním roce se v tom příštím chystají trochu zvolnit, ale jedna zajímavá událost se rýsuje. Měli by si v červnu zahrát s Billy Talent. Takže se přeci jen máme na co těšit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Iné Kafe v Lucerna Music Baru (zdroj: FB Iné Kafe (official))Zvuková zkouška Slice of Bread před koncertem (zdroj: FB Slice of Bread)
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!