Festival krátkých filmů chystá svůj 11. ročník. Potěší Prahu i regiony

Festival krátkých filmů chystá svůj 11. ročník. Potěší Prahu i regiony   

Do Prahy v lednu zamíří ty nejlepší a nejinspirativnější krátké filmy z celého světa. Uskuteční se zde totiž již 11. ročník Festivalu krátkých filmů Praha. Krátké snímky tento rok ale nepotěší jen Pražany. Festival totiž expanduje i do českých a slovenských menších měst!

Dějištěm pražské hlavní části festivalu se stane kino Světozor, a to ve dnech 20. a 24. ledna. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční sekce jako je mezinárodní soutěž, přehledový program aktuálních českých filmů či sekce experimentálních filmů Labo. Pro otrlejší diváky pak bude určena noční Brutal Relax Show plná nespoutaných snímků. Na své si přijdou ale i děti, pro ty je připravená speciální sekce s názvem Pragueshorts dětem.

Pokud se do Prahy jen tak nedostanete, nemusíte zoufat. Festival krátkých filmů totiž opět expanduje i do jiných měst v České republice i na Slovensku. Výběr těch nejlepších a nejextrémnějších filmů za čtyřletou historii Brutal Relax Show mohou diváci zhlédnout hned ve dvanácti dalších městech. Festival dorazí mimo jiné do Ústí nad Labem, Brna, Hradce Králové či do slovenských Košic.

Projekce proběhnout 22. a 23. ledna. „Best of Brutal Relax Show je kolekce hororů a krátkých filmů, které jdou proti očekáváním i zažitým konvencím. Letos jsme se rozhodli s touto mezinárodní kolekcí potěšit i diváky v regionálních kinech a zájem o ně nás upřímně potěšil,“ říká programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný. Do regionu poputuje také soubor snímků Pragueshorts dětem.

Pořadatelem akce je Film Servis Festival Karlovy Vary, který organizuje respektovaný a světově uznávaný Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. „Před více než 10 lety jsme hledali způsob, jak se potkávat s diváky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary také v průběhu roku. Věděli jsme, že o krátké filmy je ve festivalovém programu velký zájem, ale zároveň nám bylo jasné, že  karlovarský festival jim nemůže dát tolik prostoru, kolik by si zasloužily. A tak se zrodil Festival krátkých filmů Praha. Po deseti letech o něj zájem roste a věříme, že se bude ještě dlouho líbit hlavně divákům,“ uvedl prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!