Zootropolis: králičí dobrodružství ve jménu zákona

Zootropolis: králičí dobrodružství ve jménu zákona70%

Animovaná komedie o první králičí policistce je vtipný mix kreslené roztomilosti pro děti s chytrým oddechovým humorem pro dospělé.

Disney přichází s dalším animovaným příběhem pro všechny věkové kategorie. Tentokrát nemají hlavní postavy kola ani křídla - jsou to hrdinové v moderním zvířecím městě. Do jeho epicentra se vydá čerstvá absolventka policejní akademie, králičice Hopkavá. Jde si za svým velkým snem a nezastaví se, dokud nesmaže předsudky vůči malým, zakřiknutým tvorům v modré uniformě.

Judy Hopkavá se stává první králičí policistkou ve zvířecím světě. Přes strach svých rodičů a výsměch věřejnosti se vydává do hlavního města Zootropole, aby udělala svět lepším místem. Jejím úkolem není nic lehčího než vypátrat unesené dravce, kteří záhadně zmizeli z povrchu zvířecího. Na cestě za vyřešeným případem číhá mnoho nebezpečí, mafiánští kmotři nebo mazaný lišák Nick.

Zootropolis je příjemným animákem, který baví. Základ tvoří jako vždy propracovaná animace studia Disney, se kterou si tvůrci vyhráli do nejmenších detailů. Mimika zvířat upoutá každým svalem a servíruje myšlenky hlavních postaviček do puntíku přesně. Pro děti je to trefa do černého, protože zároveň s pohyblivými hrdiny získávají příběh velkého snu outsidera v ohromné říši zvířat. Králičici Judy budou držet palce a netrpělivě čekat, zda se jí podaří případ vyřešit.

Pro větší diváky skýtá Zootropolis přesně tu přidanou hodnotu, kterou potřebují. Samotný animák totiž dospělé nadchne jen když nabídne přesah, který sice děti možná nepochopí, ale jejich rodiče královsky pobaví. Jako příklad za všechno můžeme uvést trefné lenochody-úředníky (kteří jsou k vidění už v upoutávce) nebo mafiánského krtka, který vytvořil silnou konkurenci Marlonu Brandovi z kultovního Kmotra.

Přes všechna slova chvály je nutné dodat, že příběh není nijak originální a Zootropolis spíš těží ze sázky na disneyovskou klasiku. Partnerství lišáka s králíkem jsme už jistě viděli a již na začátku zmíněný svět kol a vrtulí se jen proměnil v říši zvířat. Na druhou stranu, ne každý den se vám poštěstí natočit druhého Lvího krále a Zootropolis je povedeným kouskem slavného studia. Zvedne náladu a má zkrátka za ušima.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Zootropolis: Město zvířat

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Zootropolis: králičí dobrodružství ve jménu zákonaZootropolis: králičí dobrodružství ve jménu zákonaZootropolis: králičí dobrodružství ve jménu zákona
 

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!