Divadlo Klauniky v Dukovanech

Divadlo Klauniky v Dukovanech 

Divadlo Klauniky Brno v Dukovanech

V Dukovanech se zámecký park proměnil v divadelní scénu, kde hostovalo v pátek 23.7.2010 Divadlo Klauniky se svojí hrou Don Quijote de la mAncha. Představení rozhodně prodloužilo život všem divákům, kteří zažili skvělou zábavu plnou smíchu. Mohli okusit, jak chutná herecký chlebíček, neboť protagonisté „pan Profesor a Sancho Panza (Ancha)" je vtáhli do děje a z diváků se stali herci aspoň na chvíli. Jejich snaha byla odměněna nejen bouřlivým potleskem, ale i malým knižním dárkem od pana Profesora. Vtipné představení pod taktovkou režiséra Bolka Polívky i v prázdninovém dni přeneslo publikum do školních lavic, kde mohlo zažít zábavnou didaktickou hodinu jazyka španělského a literatury. Mistři improvizace zpříjemnili páteční večer divákům všech věkových kategorií.

O divadle

Divadlo Klauniky BrnoDon Quijote de la Ancha , Brno, Česká Republika
Divadlo Klauniky bylo založeno žáky Boleslava Polívky, Ing.Zdeňkem Mazáčem a PhDr. Zdeňkem Korčianem v roce 1986. Od roku 1990 první soukromá scéna humoru v bývalém Československu, studiová scéna Divadla Bolka Polívky. Autorské divadlo vyznačující se originálním inscenačním jazykem a vysokou improvizační schopností.

O představení

DON QUIJOTE DE LA ANCHA - Představení, které prodlužuje život. Didaktická klaunikyáda na motivy románu Miguela Cervantese Saavedry uchopená dle vzoru velkého českého emigranta Jana Ámose Komenského. S vědomím toho, že společnost je poznamenaná dekadencí a nedostatkem ideálů a opravdových vzorů, předstupují před diváky 2,38 m vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120ti kilogramová Ancha pracující jako vychovatelka na kominickém internátě ve Šlapanicích, v kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy. Se skupinou španělštinářů se ujímají nelehkého úkolu: - co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota.

O Dukovanech

Obec Dukovany se nachází ve východní části třebíčského okresu. Patří do Dobrovolného sdružení regionu Hrotovicko. Její nadmořská výška je 357 m a žije zde 821 obyvatel. První písemná zmínka obce je zmiňována v roce 1279. Patřila k majetku hradu Rabštejn, později k majetku moravskokrumlovských pánů z Lipé. Koncem 16. stol.. se staly Dukovany samostatným statkem, jehož majitelé se poměrně často střídali. Dominantu obce tvoří kostel sv. Václava a zámek, který byl v roce 1790 přestavěn na pozdně barokní zámek s klasicistickými prvky.  Je zde umístěna stálá expozice spisovatelky a malířky Vítězslavy Klimtové „Pohádková země“. Nově je zde umístěna i nová dobíjecí stanice pro elektrokola, která lze půjčit v postřižinském pivovaru v nedalekých Dalešicích. Rozsáhlý anglický park je součástí zámeckého areálu. K dalším historickým památkám patří i barokní kaple Nejsvětější trojice, kaplička nad pramenem sv. Jana a barokní sochy sv. Jana Nepomuckého, sv. Floriána a sv. Josefa. Dukovany jsou nejznámější svou novodobou dominantou jadernou elektrárnou, která se nachází v sousedství obce. JE Dukovany je první provozovaná jaderná elektrárna v ČR s moderním informačním centrem.

V okolí obce se nachází několik atraktivních přírodních lokalit. Severně od Dukovan se rozkládá přírodní park Střední Pojihlaví se zříceninami středověkých hradů Rabštejn a Templštýn nebo národní rezervace Mohelenská hadcova step. Oblast celého regionu Hrotovicko, které zahrnuje 17 obcí s plochu 18408 ha  nabízí spoustu míst k výletům pěším i na kole. www.obecdukovany.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!