7 tipů, kam na adventní trhy v Praze

7 tipů, kam na adventní trhy v Praze 

Pražská náměstí zaplnily už minulý týden typické chaloupky, světýlka, řemeslné dílny a vánoční stromky. Návštěvníci mohou ochutnat oblíbené vánoční dobroty, poslechnout si koledy a i děti při bohatém programu snadno zabaví. Kde si v následujících čtyřech týdnech vychutnat slavnostní atmosféru příchodu Vánoc? Přinášíme sedm tipů na místa, která byste při procházce adventní Prahou rozhodně neměli minout!

1. Staroměstské náměstí

Denně se pódium naplní dětskými sbory a folklórními tanečními soubory. Na Mikuláše se děti můžou od 17 do 19 hodin těšit na show s nadílkou plnou soutěží, dárků a překvapení. Ve středu 9. prosince v 18 hodin zde zazpívá Vlasta Horváth. Projekce rekordů s vánoční tématikou čeká návštěvníky 14. prosince od 16 do 19 hodin, akci organizuje Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov. Na Štědrý den ve 21 hodin zazní Česká mše vánoční v podání VOX Pragae a Praga sinfonietta a sólistů předních operních scén.

2. Pražský hrad

Vánoční jarmark se letos na Pražském hradě koná poprvé, chaloupky zaplní Náměstí sv. Jiří a Stájový dvůr a budou otevřené denně od 9 do 21 hodin. Stánků zde bude připravených celkem 70 a bude v nich možné zakoupit vánoční pochutiny i typické dárky. Trhy budou v areálu největšího hradního komplexu v Evropě přístupné až do 3. ledna.

3. Tylovo náměstí

Živo bude také na Praze 2 u zastávek I. P. Pavlova. Čeká zde nabídka vánočního zboží: jmelí, adventní věnce, svíčky, svícny, hračky, vánoční ozdoby a vazby, cukrovinky, adventní kalendáře, betlémy, výrobky uměleckých řemesel i vánoční občerstvení.

4. Smíchov

Na Andělu si mohou lidé přijít pro malované výrobky, kosmetiku a vonné oleje, svíčky, solné lampy, koupelnové soli, ručně vinuté perle a šperky, ale i velmi kvalitní čaje, makronky nebo kapří maso. Chybět nebude ani spousta druhů vánočních dekorací a dárků.

5. Václavské náměstí

V horní části Václaváku bude také připraven zajímavý kulturní program, vystoupí folklorní soubory a pouliční umělci. Přímo v centru tržiště si také mohou dětští návštěvníci ve dnech 5. a 6. prosince vyzkoušet jízdu na snowboardu v umělém miniparku. Trhy budou letos z Václavského náměstí navíc rozšířeny do ulice Na Příkopě.

6. Náměstí Míru

Adventní atmosféru můžete prožít také v centru Vinohrad na náměstí Míru. Před kostelem svaté Ludmily nabídnou trhy příchozím typické vánoční občerstvení, oblíbený punč, svařené víno, teplé palačinky, speciality na grilu a mnohé další pochutiny.

7. Výstaviště Holešovice

Mimo množství divadelních představení, mezigeneračních akcí a sportovních aktivit se na holešovickém Výstavišti můžete těšit na Velkou Mikulášskou s Radiem Junior, 5. prosince od 14 hodin. Program bude pokračovat koncertem Kašpárka v rohlíku od 15:30 hodin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!