V Kalichu se kromě Atlantidy stále hledá i Osmý světadíl

V Kalichu se kromě Atlantidy stále hledá i Osmý světadíl70%

V pražském Divadle Kalich se kromě nové Atlantidy stále hledá také Osmý světadíl. Muzikál s hity slovenské skupiny Elán již od roku 2011 plní divadlo k prasknutí. Hlavním plusem celého představení jsou právě dokonalá hudba a texty. Za zmínku ale bezesporu stojí i skvělé obsazení, které se svých rolí chopilo skutečně s velkým elánem.

Děj muzikálu je dost triviální. Mladá fyzikální hvězda Jana chce opustit svého bohatého přítele Erika kvůli upřímné lásce, kterou našla v mladém číšníkovi Tomášovi. Velmi brzy se však ukáže, že kvůli zdravotním problémům svého mladšího brášky Erika jen tak opustit nemůže. Nechybí samozřejmě několik silných momentů, které se snaží působit na city diváků, někdy jsou však do děje přidány až moc násilně.

Hledání Osmého světadílu je ale spíše uvolněné a vtipné. O velmi zdařilou humornou složku se stará především pánská company v čele s Jurajem Bernáthem, kterého alternuje Antonín Moravec. Osmý světadíl daleko více návštěvníky baví, než dojímá. Také je škoda, že se první polovina představení až příliš moc táhne, zatímco druhá část, která diváky daleko více strhne, je spíše uspěchaná a konec příliš náhlý.

Za úspěchem Osmého světadílu ale stojí především nesmrtelné hity legendární slovenské kapely Elán. Právě ty předurčily již předem toto divadelní dílo k úspěchu. V muzikálu nechybí hity jako Král’ovná bielych tenisiek, Neviem byt‘ sám, Láska moja, Stužková a samozřejmě Osmý svatadiel. Velmi dobře známé písně si s vystupujícími zpívají i návštěvníci v hledišti. Vystupující také velmi dobře zvládají slovenštinu. Silná jsou také taneční čísla.

Úroveň muzikálu velmi zvedají právě skvělé herecké, pěvecké i taneční výkony. „Nehledali jsme ‚pouze´skvělé zpěváky, ‚pouze´skvělé tanečníky, ‚pouze´skvělé herce, my jsme hledali muzikálová monstra. Tedy lidi, kteří všechny tři vyjmenované profese zvládají na výjimečné úrovni,“ vysvětloval výběr účinkujících režisér a choreograf Ján Ďurovčík. Z celkového počtu 400 zájemců se známému režisérovi skutečně povedlo vybrat jen ty nejlepší. Návštěvníci se tak mohou setkat s Michaelou Doubravovou, Nelou Pociskovou, Tomášem Savkou, Romanem Tomešem, Janem Křížem, Zbyňkem Fricem, Alžbětou Stankovou či Janem Révaiem a dalšími účinkujícími, kteří odvádí na pódium skvělé nejen pěvecké výkony.

Za zmínku stojí také nápaditá scéna složená z desítek barevných žárovek, které v jednotlivých scénách mění barvy, vytvářejí tvary a doplňují atmosféru příběhu. Pokud se chcete pobavit a zazpívat si známé hity, určitě vás tento muzikál neurazí. Pokud jste ale fanoušci poněkud sofistikovanějších příběhů, raději zajděte na něco jiného. 

Foto: Richard Kocourek, Divadlo Kalich 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!