Kapela Zakázaný ovoce oslavila kulaté narozeniny i v Olomouci

Kapela Zakázaný ovoce oslavila kulaté narozeniny i v Olomouci 70%

Středočeská kapela Zakázaný ovoce slaví své desáté narozeniny! A jak je oslavit lépe než na koncertní šňůře společně se svými fanoušky? Během slavnostní tour tak skupina odehraje deset koncertů v deseti městech v Čechách i na Moravě. Jako čtvrtá v řadě se kapely dočkala také Olomouc, kde přivítaly své oblíbence desítky natěšených fanoušků.

Olomoucký U-Klub se ve středu 21. října zaplňuje jen velmi postupně. Do vystoupení kapely Zakázaný ovoce totiž zbývá v osm hodin ještě spoustu času. Skupina s sebou dovezla nejen předskokanky ze skupiny K2, ale také bruntálskou partičku Donaha. Fanoušci si na své oblíbence musí tedy ještě nějakou tu hodinu počkat, proto do sálu příliš nepospíchají a ve skupinách postávají kolem klubu.  

Jako první se na malém pódiu představuje kapela Donaha, která získala nejvíce hlasů v soutěži pořádané Zakázaným ovocem o druhého předskokana na olomouckém koncertu. Kluci se snaží, komunikují s publikem a předvádí poměrně energickou show. Přesto jejich vystoupení nechává většinu publika chladnou. Pod pódiem paří jen menší skupina návštěvníků, o níž se později dozvídám, že minimálně polovina z nich jsou jejich bývalí spolužáci. Kapela navíc hraje zbytečně dlouho, nechybí ani přídavek, který si vydupou tři nadšení fanoušci.

Daleko větší nadšení především u mužské části publika pak sklízí druhá předkapela K2 složená ze tří mladých hudebnic. Holky z K2 letos slaví stejně jako Zakázaný ovoce deset let na hudební scéně, a proto dávají do vystoupení vše, což dokážou návštěvníci ocenit a poprvé za večer se pod pódiem začíná vytvářet pořádný hlouček hudebních nadšenců. Kapela hraje dobře, vystoupení je plné energie, texty místy triviální, ale plní svůj účel dobře. Čekání na hlavní hvězdu večera je však již moc dlouhé. Někteří lidé v sále jsou už značně otrávení, zívají, někteří návštěvníci dokonce podřimují na židlích. Dva předskokani jsou opravdu hodně, navíc když obě kapely hrají poměrně dlouhý set.

Oslavenci ze Zakázanýho ovoce tak na stage vybíhají až po půl jedenácté. Hned první skladbou Vem si mě však dostávají návštěvníky do tempa, spící pánové vstávají, fanoušci se tlačí blíže k pódiu a konečně to vypadá na pořádný večírek. Nové písně střídají notoricky známé pecky. Fanoušci pod pódiem zpívají spolu se skupinou, dokonce se objevují i pokusy o pogování (opravdu jen pokusy). Zpěvák Pišto, kytarista Láska, bubeník Franc a baskytarista Yaris slaví s olomouckým publikem skutečně ve velkém stylu.

Během koncertu se najednou kapela vypaří z pódia, aby se po chvíli opět vrátila – tentokrát ale s akustickými kytarami a s tílky v jiné barvě. Trochu se začínám bát, když zpěvák oznamuje, že teď odehrají všechny písně znovu, akorát v akustickém duchu. Během akustické verze songu Vem si mě přemýšlím, že půjdu domů. To tu mám vážně poslouchat podruhé ty samé písničky? Naštěstí se ukáže, že se jednalo o malý vtípek. Kluci hrají zatím nezahrané pomalejší písně, ve kterých akustické kytary krásně vynikají. Večírek pak ukončují přídavkovou písní Srdeční záležitost a fanoušci jen s velkou nelibostí pouští své oblíbence z pódia.

Narozeninový koncert Zakázanýho ovoce se v Olomouci povedl. Návštěvníků sice nedorazilo příliš, kapela však odehrála koncert jako před vyprodanou halou. Akorát pozdní start hlavní skupiny večera považuji za velké mínus, zvlášť když se jednalo o všední den a v publiku se kromě dospělých a vysokoškoláků objevovaly i děti školou povinné.

Pokud jste se Zakázaným ovocem ještě kulatiny neoslavili, můžete dorazit na poslední čtyři koncerty, které v rámci slavnostní koncertní šňůry proběhnou v Havlíčkově Brodě, Příbrami, Plzni a Praze. Vstupenky jsou k dostání jak v internetovém předprodeji, tak přímo na místě. 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: , ,

Místo konání: U-klub

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!