Zázraky v praxi: kvalitní spojení psychosomatiky a klasické psychologie

Zázraky v praxi: kvalitní spojení psychosomatiky a klasické psychologie 

Ve své knize Zázraky v praxi autorka Arielle Essex velmi kvalitním způsobem spojila psychosomatiku a klasickou psychologii občas okořeněnou duchovním povznesením se. Stručně a jasně sepsaná kniha, která každou kapitolu ještě shrnuje do bodů, pokládá čtenářům otázky na tělo, kterými přesně rýpne tam, kde to v duši bolí.

A odkud je třeba vytrhnout to, co nám ničí celý život. Zažité vzorce chování, staré pocity ublíženosti a třeba i traumata z vlastního porodu.

Arielle Essex předkládá množství svých zkušeností, zkušeností svých klientů a odkazuje se i na názory svých kolegů a pečlivě se jimi probírá. Věděli jste třeba, že reakcí na stres není jen boj nebo útěk? Ale že to je také „ustrnutí“?

„Na základě dlouhodobého pozorování různých lidí na stres bych typy reakcí pro upřesnění rozšířila na čtyři: boj, útěk, ustrnutí a spánek. Reakce typu „ustrnutí“ odpovídá chování vyplašeného králíka, který se ocitl před reflektory auta. Neutíká ani nebojuje – a právě tak někteří lidé ustrnou v neaktivitě. Reakce „spánek“ připomíná myš, která dělá mrtvou, když ji chytí kočka. Stres se tak může nakupit, že se tělo rozhodne vypnout a ve snaze uniknout prospí celý den i noc, skoro jako by hibernovalo.“

A samozřejmě, ani tato reakce není ideální. Tělo jede v nouzovém režimu a v silném stresu a to neprospívá zdraví. Autorka se tu věnuje stresu, traumatům, nalezení vlastních snů a pracovního směřování, našim bolestem v lásce a mezilidských vztazích a kde to jen trochu jde, rozvíjí i velmi zajímavá cvičení, takže chtě nechtě si díky knize čtenář vydloubne ze své duše právě to, co ho nejvíc bolí.

Pak jsou tu nabídnuty různé terapeutické možnosti, jak na svých na duši odhalených bolestech pracovat.

Je výtečné, jakým praktickým způsobem autorka knihu poskládala, neutíká do zbytečností, nenechává čtenáře ve nějaké slepé víře v zázraky a ačkoliv se tak kniha jmenuje, je ve skutečnosti o způsobech, jak si zacelit duši, jak si vyléčit tělo a spojit se s moudrostí své mysli, duše a v rovnováze pak společně najít způsoby, jakými si najít na světě své místo, které nás bude uspokojovat.

ZÁVĚR: Návodná kniha pro dokonalou psychoanalýzu.

- je stručná a jasná

- jde přímo k jádru věci

- žádná zbytečná omáčka nebo vzbuzování pocitů viny

- na praktických příkladech hned vidíte  nebo cítíte fungování

Témata jsou vhodná pro dnešní dobu a řešení nejsou složitá, pouze vyžadují dokonalé pochopení sebe samých a důkladnou sebekázeň při každodenním životě.

O autorce:

ARIELLE ESSEX pracuje už mnoho let jako léčitelka. Věnuje se různým formám alternativní medicíny a specializuje se na psychologii zabývající se vztahem mysli a těla. Vášnivě se zajímá o umění a vědu. Získala stipendium na umělecké škole a pracovala také jako ilustrátorka. Studovala léčbu osteopatie a neuropatie a absolvovala jako nejlepší z ročníku. Protože ji  odjakživa fascinovalo spojení mezi myslí a tělem, rozšířila si studia ještě o kineziologii, neurolingvistické programování a hypnózu.

V roce 1996 založila školící středisko Zázraků v praxi, které poskytuje kurzy neurolingvistického programování. Sama zde působí jako instruktorka a koučka. Příběh její nemoci a uzdravení, zachycený v dokumentárním filmu The Living Matrix, inspiroval mnoho lidí po celém světě. Arielle Essex dovede skvěle propojit své znalosti alternativní medicíny, neurolingvistického programování a zásad duchovního léčení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!