Festival Tales of Sahara promění Brno v centrum orientálního tance

Festival Tales of Sahara promění Brno v centrum orientálního tance  

Již pošesté se letos Brno stane centrem orientálního světa. Postará se o to mezinárodní taneční festival Tales of Sahara, který představí to nejlepší z oblasti orientálního tance. Cílem akce je nejen poskytnout taneční komunitě další příležitost k rozvoji, ale také přiblížit české veřejnosti bohatou kulturu orientálních zemí.

Mezinárodní festival tance a kultury zemí Orientu Tales of Sahara 2015 začne již od 9. října a potrvá i následující dva dny. Těšit se můžete na krásné tanečnice, velkolepá vystoupení i živý orchestr. Novinkou letošního ročníku je totiž taneční soutěž na živou hudbu, jejíž finále proběhne před Galashow soutěže Queen of Raks.

Kromě otevřené taneční scény se mohou návštěvníci těšit na pestrý program tvořený přednáškami, diskuzemi i velkolepou galashow. „Snažím se každý ročník  Tales of Sahara posunout o úroveň výš. Na počátku festivalu byla pouze taneční show v kombinaci s dvěma semináři tuzemských lektorek. Dnes je to vícedenní taneční maraton mezinárodních rozměrů,“ popisuje vývoj festivalu hlavní organizátorka Sheyla. Proto si může letos české publikum užít tanečníky a lektory z celého světa. V programu jsou taková jména jako Joana Saahirah z Portugalska, Francouz Adel Boulad, Srbka Leila či Dalida Galy z Egypta.

Jako vrchol festivalu chystají organizátoři taneční představení, které nabídne orientální tanec v nejrůznějších klasických, folklórních i moderních podobách. Velkým lákadlem je právě přítomnost již zmiňovaného originálního orchestru hrajícího egyptské skladby, jenž bude doprovázet jak velkolepá taneční čísla, tak divadelní představení. Jedinečnou orientální atmosféru pak dotvoří bazar s orientálním zbožím nebo restaurace s typickými arabskými delikatesami.

Galashow 2015 proběhne 10. října od sedmé hodiny večerní v brněnském Divadle Bolka Polívky. Vstupenky je možné zakoupit online i na pokladně divadla. Cena jednoho lístku je 360 korun. Všichni milovníci tance si bezesporu užijí i slavnostní Opening night, která proběhne den předem od páté hodiny odpolední. Návštěvníky potěší mnoho tanců z celého orientálního světa, které si budou moci v druhé části večera také vyzkoušet. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Bolka Polívky

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!