Festival mladé módy Arcolor vytvoří nejdelší módní molo přímo v pražských ulicích

Festival mladé módy Arcolor vytvoří nejdelší módní molo přímo v pražských ulicích  

Dva dny nabité módou, kreativní tvorbou mladých lidí a inspirující energií – to vše přinese do pražských ulic a Theatro Music Clubu festival mladé módy Arcolor, který odstartuje již 9. září a nabídne dva dny věnované talentovaným mladým návrhářům. Ti se opět utkají o titul ArtFashion Designer.

Arcolor nabídne návštěvníkům mnoho výjimečných zážitků. Jedním z největších lákadel je unikátní Fashion maraton, kdy se modelky a modelové představí na nejdelším módním mole přímo v pražských ulicích. To bude měřit celkem tři kilometry a svoji nejnovější kolekci zde představí Tereza Havránková, loňská držitelka titulu ArtFashion Designer. Tento fashion průvod odstartuje ve středu v 17 hodin z Florence. Chybět nebude ani hudební doprovod, o který se postará kapela Barrel Battery a její brazilské bubny.

Síla kolekce Terezy Havránkové, která nese název Můj kraj, čerpá ze samotné přírody, z krajiny jejího rodného Českého středohoří. Návštěvníci se mohou těšit na neotřelé modely, které lze zkombinovat i s teniskami. „I když se převážně v dívčí části nejedná přímo o šaty využitelné na túry do kopců, lze jejich inspirační zdroj teniskami podtrhnout a ozvláštnit je. V určitých částech modelů je velmi čitelná křivka kruhových výsečí nacházející se v přední části obuvi, která je posléze olemována známým designem proužků,“ představuje své nejnovější dílo mladá návrhářka.

Středeční večer bude pak patřit ještě čtveřici dalších módních návrhářek. Program, který bude plně v jejich režii, odstartuje osmou hodinou večerní v pražském klubu Theatro. Večerem provede návštěvníky herečka a moderátorka Michaela Maurerová, která se zároveň stala tváří celého letošního Arcoloru. A na co se na slavnostním večeru plném módy můžete těšit? Svoji nejnovější kolekci s názvem Objevení staré krásy zde představí Jana Minaříková, vítězka ArtFashion Designer 2014. Dorazí také Sabina Schindlerová se svojí pruhovou kolekcí Pattern of Woman a Michaela Mathonová s novou dámskou kolekcí Mix&Match 2015. Čtveřici pak doplní ještě Barbora Fialová.

Sobotní večer pak bude patřit finalistům soutěže ArtFashion Designer. Její vítěz navrhne další kolekci, která bude opět prezentována přímo v pražských během Arcoloru 2016. Porota složena z módních návrhářů, kritiků módy či profesorů oděvní tvorby vybrala ze všech přihlášených kolekcí osm nejlepších, které budou prezentovány právě během finálového večera. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!