Nejnovější články » Hudební novinky

Rock for Churchill startuje již za pár hodin. Dorazí Selah Sue, Archive či Asian Dub Foundation

26.8.2015,

V městečku Vroutek již tento pátek odstartuje šestnáctý ročník festivalu Rock for Churchill. Tato hudební akce, která minulý rok oslavila 15. narozeniny vyprodaným ročníkem, i letos nabízí návštěvníkům pestrý line-up plný známých zahraničních i českých interpretů. A na své si opět přijdou fanoušci nejrůznějších hudebních žánrů a stylů.

Belgická zpěvačka Selah Sue, britská formace Archive, energičtí Asian Dub Foundation či švédská hiphopová partička Looptroop Rockers – všichni tito interpreti se sejdou o víkendu 28. a 29. srpna na festivalu Rock for Churchill. Fanoušky ska, reggae a world music pak bezesporu potěší francouzská kapelka Babylon Circus a rockoví nadšenci určitě nepohrdnou švédskou partičkou Royal Republic. Chybět nebudou samozřejmě ani velká jména současné taneční muziky. V DJském šapitu vystoupí hned pětice britských DJs a producentů – Ed Rush, Far Too Loud, A. Skillz, Tantrum Desire a Mad Professor.

Chybět nebudou ani zástupci české a slovenské hudební scény. Páteční odpoledne ovládnou formace jako Krucipüsk, Pipes and Pints či Sto zvířat, večer pak zpestří pražská kapela Tata Bojs. Ale i v sobotu se diváci dočkají svých oblíbených domácích skupin. Zahrají například Wohnouti, elektro-swingová partička Mydy Radycad či stálice slovenské i české hudební scény – kapela Horkýže Slíže. Všechny zmíněné interprety si budou moci návštěvníci užít na dvou festivalových scénách – na hlavním pódiu se odehrají živá vystoupení festivalových hvězd, DJ stage pak nabídne množství DJs, kteří se postarají o pořádnou párty trvající až do brzkých ranních hodin.

Na festival letos po roční pauze opět zavítá nezisková organizace Světlo pro svět, která podporuje nevidomé a zrakově postižené z rozvojových oblastí světa. Na akci tak bude možné zakoupit svíčku, pomocí níž budou moci návštěvníci symbolicky odeslat světlo do Afriky. Součástí programu bude také společné zapálení svíček, které proběhne v sobotu po setmění. Celý festivalový areál bude navíc zcela bezbariérový, jelikož na Rock for Churchill poprvé zavítá projekt Festival bez zábran.  

Rock for Churchill se uskuteční v přírodním areálu Myslivna, který se pro návštěvníky otevře v pátek v půl dvanácté dopoledne. Stanové městečko však bude přístupné již od čtvrtka a nabídne stanování zcela zdarma. Dvoudenní vstupenku je v současné době možno pořídit za 900 korun. Bez poplatků ji seženete na pokladně Lucerna Music Baru, s drobným poplatkem pak na internetových předprodejích.

Program festivalu Rock for Churchill 2015:

PÁTEK 28. 8.:

Hlavní pódium:

DJ stage:

SOBOTA 29. 8.:

Hlavní stage:

DJ stage: