Chodrockfest oslavil páté narozeniny za přítomnosti české rockové klasiky

Chodrockfest oslavil páté narozeniny za přítomnosti české rockové klasiky

Třetí srpnový víkend žily Domažlice tradičními Chodskými slavnostmi. Alternativou k lidovým písním, cimbálové muzice či populárním koláčům byl ale i letos hudební festival Chodrockfest. Ten nabídl návštěvníkům především českou rockovou klasiku, jako jsou kapely Škwor, Harlej, Mňága a Žďorp či zpěvák David Koller.

hodnoceno 7x
Líbí? Pošlete to dál...

Zakázaný ovoce Zakázaný ovoce

Páteční den přivítalo návštěvníky Chodrockfestu nejen parné počasí, ale také pořádně nabitý line-up, který nedopřál chvilku klidu. Jako první potěšila své fanoušky kapela Zakázaný ovoce, která přitáhla do areálu daleko více diváků, než by se dalo od první skupiny očekávat. Další vlna návštěvníků dorazila s koncertem partičky Rybičky 48 a na populární Walda Gang začínal být areál již značně přeplněný. Kvůli velkému množství známých jmen v programu došlo také k tomu, že stále oblíbenější kapela Jelen či ostřílení metalisté z Dymytry museli odehrát svá vystoupení na menším pódiu, kam se vešli jen s velkým štěstím. Hlavní stage v pátek totiž patřila ostříleným hudebníkům ze skupin Turbo, Škwor a Harlej.

Sobotní hudební program byl už na rozdíl od toho pátečního o něco chudší, o čemž svědčil i fakt, že dorazilo méně návštěvníků. A to i přesto, že sobotní večer patřil dvěma hlavním headlinerům – Davidu Kollerovi se skupinou a kapele Mňága a Žďorp. Oba zmínění interpreti odehráli skvělá vystoupení, za což je publikum náležitě odměnilo. Velkého zájmu se dočkala také kapela Katapult, Marek Ztracený či zpívající právník Doctor P.P. I přes velké vedro předvedly dobrou show partičky V3SKA, Prague Conspiracy a Septic people. Poslední kapela festivalu, rockový Komunál, musel své vystoupení kvůli obrovské bouřce bohužel zrušit. Návštěvníci si místo toho mohli zajít zatrsat na Kissparty, která každoročně „zpestřuje“ program festivalu.

Pátý ročník festivalu Chodrockfest se nesl ve znamení nejen skvělých hudebních zážitků, ale také velmi vysokých teplot, které však v noci střídaly přívalové deště. Zatímco v pátek byla většina návštěvníků za déšť vděčná (i když je během dne přijížděli chladit hasiči), v sobotu se již muselo řešit množství vytopených stanů. Dešti neporučíš! Co ale mohli organizátoři daleko lépe vychytat, byla gastro zóna. Nebylo výjimkou, že hladoví návštěvníci čekali ve frontách někdy i dlouhou hodinu. Tři stánky s jídlem na obrovské množství lidí, které na festival dorazilo, se ukázaly být skutečně zoufale málo. Mnoho návštěvníků také kritizovalo absenci vody u toalet a skutečně velký nepořádek na této akci, která se označuje jako čistý festival.

I přes výše zmíněné výtky je ale nutné festival pochválit. Za skvělé ceny vstupenek nabídl svým návštěvníkům dva dny plné hudby, zábavy i super zážitků. Škoda jen, že se najdou lidé, kteří dobrou atmosféru a pěkné vzpomínky kazí tím, že vykrádají návštěvníkům stany. Tak snad příští rok nebudou muset opět dorazit policisté. 

Další náhodné fotky z galerie...

Chodrockfest oslavil páté narozeniny za přítomnosti české rockové klasiky Mňága a Žďorp JelenRybičky 48


70%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...